Пређи на садржај

Пређи на садржај

ХРИШЋАНСКИ ЖИВОТ

Књига Шта учимо из Библије?

Књига Шта учимо из Библије?

Иако књига Шта учимо из Библије? не постоји на нашем језику, следи објашњење о томе како се она може користити на језицима на којима постоји. Она је слична књизи Шта Библија научава. У обе књиге се налазе исте теме, поређане истим редоследом. Међутим, књига Шта учимо из Библије? је једноставнија и намењена је онима који тешко разумеју књигу Шта Библија научава. У овој књизи нема Додатка, али су неки појмови на које ће читалац наићи у тексту кратко и једноставно објашњени на крају књиге. Такође, у поглављима не постоје уводна питања, нити оквир за понављање већ се на крају поглавља налази сажетак главних тачака. Ова књига се увек може нудити, чак и онда када то није предвиђено у месечној понуди литературе, баш као што је то случај и с књигом Шта Библија научава. Како се уз помоћ ове књиге може водити библијски курс?

САЖЕТАК. Уобичајен принцип по ком водимо библијске курсеве јесте да се прочита одломак и да се затим постави наведено питање. Међутим, шта ако наиђеш на некога ко слабо зна језик или лоше чита? У том случају, библијски курс можеш водити само на основу сажетка поглавља, а особу подстаћи да сама прочита поглавље. На пример, сваки пут можеш осмотрити по једну тачку из сажетка. Тако курс не би трајао више од 15 минута. С обзиром да се у сажетку не налазе детаљи којих има у главном тексту, важно је да се добро припремаш, имајући на уму потребе особе с којом проучаваш. Уколико током курса проучавате главни текст, сажетак вам може послужити као понављање.

ОБЈАШЊЕЊА. Појмови у делу Објашњења наводе се оним редоследом којим се појављују у поглављима. Треба да процениш да ли ћеш осматрати овај део током курса или не, баш као што би то учинио и с Додатком у књизи Шта Библија научава.