Пређи на садржај

Лево: браћа и сестре на међународном сајму у Луанди у Анголи. Десно: брат (у средини) показује посетиоцима како изгледа библијски курс

12. СЕПТЕМБАР 2024.
АНГОЛА

На међународном сајму у Анголи приказано како изгледа интерактивни библијски курс

На међународном сајму у Анголи приказано како изгледа интерактивни библијски курс

Од 23. до 28. јула 2024, одржан је 39. Међународни сајам у Луанди у Анголи. На сајам је дошло скоро 1 800 излагача и око 100 000 посетилаца. Јеховини сведоци су на овом сајму поставили штанд са библијском литературом на девет језика. Осим тога, у једном делу штанда, посетиоци су могли да седну и из прве руке сазнају шта је интерактивни библијски курс и како он изгледа. Током сајма је 227 пута показано како изгледа курс, а преко 100 особа је затражило да их неко посети.

Када је једна жена пришла нашем штанду и рекла да би волела да сазна нешто више из Библије, наша сестра јој је понудила библијски курс. Жена је током разговора постављала пуно питања, а посебно ју је занимало шта Библија говори о будућности. С њом се сада редовно одржава библијски курс.

Сестра помоћу екрана на додир показује сајт jw.org

Једна друга жена се изненадила када је сазнала да потпуно бесплатно нудимо библијски курс. Наша сестра јој је објаснила да то радимо зато што желимо да што већи број људи сазна за добру вест о Божјем Краљевству. Након што је сазнала да је та жена раније проучавала Библију са Јеховиним сведоцима, сестра јој је показала видео Како изгледају наши састанци? Жена се обрадовала кад је разумела да сви могу доћи на наше састанке, и изразила је жељу да научи више.

Једна жена која је дошла из Португала изненадила се кад је видела Јеховине сведоке на сајму. Рекла им је да је њена комшиница Јеховин сведок и да често разговара с њом. Додала је: „Ваша организација је невероватна, хоћу да више сазнам о њој!“ Обећала је да ће, кад се врати у Португал, питати комшиницу да започну библијски курс.

Радујемо се што многи у Анголи желе да науче више о Библији и радо прихватају Јеховин позив да узму „воду живота бесплатно“ (Откривење 22:17).