Пређи на садржај

Браћа и сестре у избегличком кампу Ловуе прате програм покрајинског састанка на чилуба језику

12. СЕПТЕМБАР 2019.
АНГОЛА

У избегличком кампу у Анголи одржани покрајински састанци на језицима лингала и чилуба

У избегличком кампу у Анголи одржани покрајински састанци на језицима лингала и чилуба

Покрајински састанак с темом „Буди јак!“ одржан је 25. и 26. маја 2019, на језицима лингала и чилуба у избегличком кампу Ловуе. Овај камп се налази 1022 километра од Луанде, главног града у Анголи. У време одржавања покрајинског састанка у кампу је живело 177 објавитеља. Програму на лингала језику присуствовало је око 380 људи, а троје се крстило, док је програму на чилуба језику присуствовало око 630 људи, а шесторо се крстило.

Већина објавитеља који се налазе у овом кампу побегла је из Демократске Републике Конго због немира. Они не могу да путују на веће скупове у друге градове јер им није дозвољено да напуштају камп без дозволе. Зато је подружница организовала да се покрајински састанци одрже управо у избегличком кампу. Такође је тамо изградила две привремене Дворане Краљевства. У тим двема дворанама састају се четири скупштине – три на чилуба језику и једна на лингала језику.

Покрајински надгледник и представник подружнице допутовали су у овај камп 24. маја 2019. да би помогли око постављања подијума и опреме за озвучење. Иако су тамошња браћа избеглице, донели су за потребе конгреса цераде, мотке, ужад, ексере и други потребан материјал.

Након програма је брат Оноре Лонтанго, слуга помоћник у једној од скупштина у кампу на чилуба језику, рекао: „То што смо видели да су покрајински састанци одржани овде унутар кампа, упркос ограничењима, уверава нас да Јехова воли сваког појединца а не само групу људи. Толико сам срећан због тога!“

Наставићемо да се молимо за нашу браћу и сестре који су морали да напусте свој дом због политичких сукоба. Знамо да ће Јехова обезбеђивати духовну храну и подршку својим слугама без обзира где се они налазе (Римљанима 8:38, 39).

 

Браћа постављају подијум и монтирају опрему за озвучење

Шесторо нове браће и сестара устали су да одговоре на питања за крштење током покрајинског састанка на чилуба језику

Браћа и сестре који говоре лингала иду до реке удаљене око два километра да би гледали крштење

Брат Јоханес де Јагер, члан Одбора подружнице у Анголи, са браћом и сестрама који говоре лингала