Пређи на садржај

6. АПРИЛ 2017.
АУСТРАЛИЈА

Циклон Деби погодио Аустралију

Циклон Деби погодио Аустралију

У уторак 28. марта 2017, циклон Деби погодио је северну обалу Квинсленда и околна острва. Ветар је достизао брзину и до 260 километара на сат. Циклон четврте категорије чупао је дрвеће, оштетио зграде и разбијао чамце у градовима дуж обале. Последице циклона Деби изазвале су огромне поплаве у градовима у јужном Квинсленду и северном Новом Јужном Велсу, због чега је десетине хиљада људи остало без електричне енергије.

Први извештаји показују да нико од Јеховиних сведока није озбиљније повређен нити је погинуо. Међутим, циклон је оштетио куће многих Сведока, а једна је потпуно уништена. Оштећене су две Дворане Краљевства (места где се Сведоци састају).

Подружница Јеховиних сведока у Аустралији формирала је два одбора за пружање хуманитарне помоћи да би се што ефикасније одговорило на потребе угрожених. Обезбеђени су генератори, храна и вода за жртве у погођеним областима. Сведоци у тим местима такође се труде да пруже духовну и емоционалну подршку својим суверницима.

Водеће тело Јеховиних сведока из свог главног седишта организује пружање хуманитарне помоћи, користећи новац од добровољних прилога за међународно дело проповедања.

Контакт:

Међународни: Дејвид Семонијан, Служба за односе с јавношћу, тел.: +1 845 524 3000

Аустралија: Родни Спинкс тел.: +61 2 9829 5600