Пређи на садржај

15. ФЕБРУАР 2013.
АУСТРАЛИЈА

Јеховини сведоци помажу жртвама поплава у Аустралији

Јеховини сведоци помажу жртвама поплава у Аустралији

СИДНЕЈ. Тропски циклон Освалд је у Квинсленду и на северу Новог Јужног Велса проузроковао више торнада, разорне таласе и снажне пљускове, што је довело до катастрофалних поплава у источном делу Аустралије. Најмање четири особе су погинуле, а више од хиљаду је евакуисано. Најтеже је погођен Бундаберг, град на средишњем делу обале у држави Квинсленд, када је олуја изазвала не само једну од најгорих поплава у последњих стотинак година већ и пет торнада.

Подружница Јеховиних сведока у Сиднеју извештава да нико од Сведока није повређен нити је страдао. Па ипак, најмање 53 куће Сведока у Бундабергу је оштећено, тако да је 70 њих остало без дома. Овим особама, од којих су неке спасене хеликоптером, смештај су пружиле комшије или Сведоци из тог краја.

Да би организовале пружање помоћи, старешине из тамошњих скупштина Сведока оформиле су одбор за хуманитарну помоћ. На подручју Бундаберга помоћ је пружило и више од 250 добровољаца који су Сведоци, а неки од њих су дошли из места удаљених више од 160 километара.

Контакт:

Међународни: Џ. Браун, Служба за односе с јавношћу, тел.: +1 718 560 5000

Аустралија: Доналд Маклејн, тел.: +61 2 9829 5600