Пређи на садржај

Ураган Доријан је 2019. уништио једину Дворану Краљевства на бахамском острву Велики Абако. Нова Дворана Краљевства је недавно посвећена

26. ЈАНУАР 2023.
БАХАМИ

Посвећење обновљене Дворане Краљевства на Бахамима

Посвећење обновљене Дворане Краљевства на Бахамима

Брат Марк Сандерсон износи говор за посвећење

У суботу 7. јануара 2023, брат Марк Сандерсон, члан Водећег тела, одржао је говор за посвећење обновљене Дворане Краљевства на бахамском острву Велики Абако. Ту дворану је у септембру 2019. разорио ураган Доријан. Радови на њој су прекинути у марту 2020. због пандемије коронавируса, само три седмице пре него што је планирано да буду завршени. Волонтери су 2021. наставили с радовима.

„Ураган је уништио много тога, али не и вашу веру и пријатељство с Богом“, срдачно је рекао брат Сандерсон у говору за посвећење.

Дворана Краљевства је сада направљена тако да може одолети урагану. То је једина дворана на овом острву и у њој одржавају састанке две скупштине са укупно 49 објавитеља – једна на енглеском језику, а друга на хаићанском креолу. Програму поводом посвећења присуствовало је уживо 175 људи, а било је повезано и 167 уређаја преко којих су још неки пратили програм. Овај програм је био отворен за све, и за Јеховине сведоке и за друге људе.

Брат Џејк Мејџур је био међу волонтерима који су радили на пружању хуманитарне помоћи када је посао прекинут због пандемије. „Било нам је баш тешко“, рекао је. „Управо смо завршавали поправке на кућама браће готово рекордном брзином и требало је да радови на Дворани Краљевства буду готови до Спомен-свечаности. А онда је све стало.“ Године 2021, поново је дошао да помаже у поправкама кућа и изградњи Дворане Краљевства.

Сви су се радовали посвећењу Дворане Краљевства

Брат Сандерсон је рекао: „Наша међусобна љубав и добра сарадња су велико сведочанство за Јехову. Предивно је бити ту у јануару 2023. и видети како је градња завршена и како су сва браћа усхићена.“

Уверени смо да ће ова Дворана Краљевства прославити нашег Бога Јехову (Јездра 3:10).