Пређи на садржај

Једна породица у Белгији путем видео-везе прати Спомен-свечаност 2021.

16. АПРИЛ 2021.
БЕЛГИЈА

Спомен-свечаност 2021 – Јеховини сведоци у Белгији забележили највећи број присутних у последњих неколико деценија

Спомен-свечаност 2021 – Јеховини сведоци у Белгији забележили највећи број присутних у последњих неколико деценија

У Белгији је 2021. укупно 49 040 особа присуствовало обележавању годишњице Христове смрти, што је за Јеховине сведоке најважнији дан у години. Ово је био највећи број присутних у Белгији од 1995. године. Спомен-свечаности је присуствовало скоро дупло више људи него што има Сведока у тој земљи.

Пораст у броју присутних је нарочито занимљив јер Белгија важи за земљу где се све више људи изјашњавају као атеисти. Године 1970, више од 90 процената Белгијанаца изјашњавали су се као хришћани, док је нешто више од шест процената рекло да не припадају ниједној религији. Међутим, недавни извештаји показују да сада у Белгији мање од 60 процената становништва чине хришћани. Они који се изјашњавају као атеисти, чине више од 40 посто становништва те земље.

Последњих година, у овој земљи медији шире погрешне вести а понекад и лажи о Јеховиним сведоцима. Међутим, упркос тим негативним извештајима, све више Белгијанаца тражи поуздане информације о Сведоцима. Многи су из прве руке осетили љубав међу Јеховиним народом и сами су се уверили у то да им је Библија помогла да воде бољи живот (Јован 13:35).

Једна сестра води библијски курс помоћу књиге Одржите се у Божјој љубави са тек крштеном сестром која је присуствовала Спомен-свечаности 2021.

Подружница Јеховиних сведока у Белгији је у фебруару 2021. известила 11 804 библијска курса, што је нови највећи број који је за скоро 1000 већи у односу на просек током протекле службене године. У протеклих пет година, у просеку се годишње крстило 450 особа.

Овакав напредак у Белгији само је један од многих примера како се пред нашим очима испуњава библијско пророчанство: „Од малог ће постати хиљада и од незнатног моћан народ“ (Исаија 60:22).