Пређи на садржај

Сестре држе у рукама брошуру Буди срећан заувек!, а иза њих је плакат са Стражарском кулом која има наслов „Ментално здравље – Може ли Свето писмо помоћи?“

19. СЕПТЕМБАР 2023.
БОЛИВИЈА

Подизање свести о менталном здрављу на међународном сајму књига у Боливији

Подизање свести о менталном здрављу на међународном сајму књига у Боливији

Међународни сајам књига одржан је у Санта Крузу де ла Сијери, у Боливији, од 31. маја до 11. јуна 2023. Посетило га је више од 120 000 људи. На нашем штанду посебно је био истакнут часопис Стражарска кула бр. 1/2023, „Ментално здравље – Може ли Свето писмо помоћи?“

Шпанско издање Стражарске куле бр. 1/2023, с насловом „Ментално здравље – Може ли Свето писмо помоћи?“

Укупно је око 200 браће и сестара по сменама стајало на нашем штанду и дочекало више од 20 000 посетилаца сајма. На екранима су се смењивали видеи с нашег сајта jw.org, а посетиоци су могли да сазнају како да претражују наш сајт. Подељено је скоро 5 500 публикација и приказано око 600 видеа. Поред тога, 45 особа које су посетиле наш штанд затражиле су библијски курс преко сајта jw.org.

Када је једна жена приметила да је главна тема на штанду ментално здравље, пришла је нашој сестри и рекла јој да њена мајка има менталне и емоционалне проблеме, а да се и сама бори са анксиозношћу и депресијом. Сестра јој је помогла да преузме на свој телефон то издање Стражарске куле, као и брошуру Буди срећан заувек! Одмах је попунила и онлајн захтев за библијски курс.

Браћа и сестре на нашем штанду на међународном сајму књига

Један психолог који је на сајму добио примерак Стражарске куле о менталном здрављу је рекао: „Овај чланак ћу дати својим пацијентима да прочитају. Сигурно ће им значити информације и библијски стихови у њему.“ Једној жени којој је недавно умрла мајка много је значио чланак „Како преболети смрт родитеља“, у делу „Унутрашњи мир“, на сајту jw.org.

Данас се много људи бори с менталним и емоционалним проблемима и зато је нашој браћи и сестрама из Боливије било драго што су им могли пружити утеху и показати корисне савете из Божје Речи, Библије (Псалам 34:18).