Пређи на садржај

29. ДЕЦЕМБАР 2017.
БОЛИВИЈА

Јеховиним сведоцима уручено признање за изложбу на конгресу у Боливији

Јеховиним сведоцима уручено признање за изложбу на конгресу у Боливији

САНТА КРУЗ, Боливија. Од 27 до 29. октобра 2017, скоро 17000 људи из 20 земаља присуствовало је конгресу Јеховиних сведока у Кочабамби у Боливији. Задивљене овим догађајем, две установе из Боливије доделиле су Сведоцима признања за велика побољшања места одржавања конгреса, као и за изложбу која је приказала разнолику урођеничку културу Боливије.

Признање које су Сведоци добили од управе сајма

Јеховини сведоци од 2012. своје годишње конгресе организују на сајму Fundación para la Feria Internacional de Cochabamba (FEICOBOL). Сведоци обично очисте објекте пре конгреса. Али да би их припремили за хиљаде оних који ће ове године доћи на конгрес, током 15 дана око 4900 Сведока радило је на уређењу ентеријера и екстеријера. То је подразумевало кречење, поправку водоводних цеви, постављање аудио-видео опреме и мреже. Поред тога, ван објеката су урађени неки додатни радови који су укључивали и уређење зелених површина, као и поправке клупи и уличне расвете.

Тамошњи Сведоци су поставили и изложбу како би се преко 1800 делегата из иностранства упознало са урођеничком културом Боливије. На изложби су се, између осталог, могли видети пољопривредни производи као и мурали. У музеју су се налазила и три модела кућа чија је архитектура карактеристична за Боливију. Сведоци су их касније поклонили управи сајма.

Признање које су Сведоци добили од Већа за културу у Кочабамби

Алдо Вакафлорес, председник управног одбора сајма, приликом уручења признања Сведоцима рекао је: „Веома смо имресионирани колико су чланови ваше цркве посвећени ономе што раде.“ Затим је додао: „Показали сте велики степен ентузијазма, посвећености и преданости како би овај конгрес био вредан дивљења свих оних који му буду присуствовали. Угледаћемо се на вас.“

Музеј где је приказана урођеничка култура Боливије

Веће за културу у Кочабамби било је одушевљено изложбом и зато је доделило признање Сведоцима. Сденка Фуентес, председница већа, лично се захвалила Сведоцима што су одабрали да у Кочабамби организују свој конгрес и изјавила је да ова изложба представља јединствени приказ разнолике боливијске културе.

Гарт Гудман, портпарол Јеховиних сведока у Боливији, изјавио је: „Још шест градова је било повезано путем видео-везе тако да је овај конгрес био предивна прилика за 49320 људи да заједно хвале Бога. Драго нам је што град цени што смо показали поштовање према земљи домаћину Боливији и њеној јединственој урођеничкој култури.“

Јеховини сведоци проповедају у Боливији од 1924. Почетком 2017, објавили су превод грчког дела Светог писма („Новог завета“) на кечуа и ајмара, што представља прекретнице за оне који говоре овим језицима.

Контакт:

Међународни: Дејвид Семонијан, Служба за односе с јавношћу, тел.: +1 845 524 3000

Боливија: Гарт Гудман, тел.: +591 3 342 3442