Пређи на садржај

Публика и преводилац одушевљено аплаудирају док брат Хамилтон Виеира објављује излажење Библије на бразилском знаковном језику

26. СЕПТЕМБАР 2022.
БРАЗИЛ

Комплетан библијски превод Нови свет на бразилском знаковном језику

Комплетан библијски превод Нови свет на бразилском знаковном језику

У недељу 18. септембра 2022, брат Хамилтон Виеира, члан Одбора подружнице у Бразилу, објавио је излажење комплетног превода Нови свет на бразилском знаковном језику. Овај превод је доступан на сајту jw.org и у апликацији JW Library Sign Language. Програм који је уживо преношен из подружнице у Бразилу пратило је преко 36 300 људи.

Браћа и сестре показују на својим уређајима Библију на бразилском знаковном језику

Ово је први комплетан превод Светог писма на бразилском знаковном језику и трећи комплетан превод на знаковном језику. Са превођењем на бразилски знаковни се почело 2006. и то од Јеванђеља по Матеју. Након тога, чим би нека библијска књига била преведена, одмах је била доступна јавности.

Анжелика, једна глува сестра је рекла: „Покушавала сам да читам Библију на португалском, али било ми је тешко да је разумем. Сада док је гледам на бразилском знаковном, толико се уживим као да се налазим тамо!“

Преводилачки тим за бразилски знаковни језик снима у студију

Прва скупштина Јеховиних сведока на бразилском знаковном језику основана је 1982. у Рио де Жанеиру. Данас постоји 246 скупштина, 337 група и 63 предгрупе и на овом језику проповеда 9 500 објавитеља.

Излажење овог превода доказ је колико Јехова воли нашу глуву браћу и сестре. Молимо се да овај предиван дар од Јехове помогне још многим људима да упознају њега и његовог Сина и да добију вечни живот (Јован 17:3).