Пређи на садржај

Лево: географска карта с насељима у којима се проповедало током акције која је трајала четири месеца. Уметнуте слике (слева надесно): објавитељи који говоре језицима вапишана, ксаванте и хунсрик проповедају мештанима

8. АВГУСТ 2024.
БРАЗИЛ

Проповедничка акција у Бразилу на 11 језика

Проповедничка акција у Бразилу на 11 језика

Од 1. марта до 30. јуна 2024, више од 1 000 Јеховиних сведока учествовало је у великој проповедничкој акцији широм Бразила. Почетак акције се подударао са изласком публикације Буди срећан заувек на 11 тамошњих језика. Захваљујући томе, скоро 300 људи је затражило библијски курс.

Две сестре разговарају с човеком који говори хунсрик на територији општине Нова Петрополис

Жена из Кампинаполиса која говори ксаванте језик упитала је неке објавитеље: „Да ли сте ви они који су снимали видее на мом језику? Дуго вас већ тражим и тако сам срећна што сам вас коначно нашла!“ Испричала им је да је раније проучавала Библију с Јеховиним сведоцима, али је престала јер не разуме португалски. Онда је открила да су библијске публикације сада преведене и на ксаванте и одмах је почела да тражи Сведоке. Сада поново проучава Библију.

У граду Санта Марија де Жетиба, једна сестра је у три наврата имала подужи разговор с једном женом која говори померански и занима је Библија. Током треће посете, жена је рекла да се заправо дан пре њиховог првог разговора молила Богу да јој помогне да му служи онако како он то жели. Врло радо је прихватила библијски курс.

У малом домородачком селу на југу Бразила, наша браћа су срела жену која говори каинганг језик. Она никад није чула за Јеховине сведоке. Браћа су јој прочитала Псалам 83:18 и објаснила да се Бог зове Јехова. То ју је много дирнуло и рекла им је да јој до сада нико није рекао да Бог има име. Одмах је прихватила библијски курс.

Публикација Буди срећан заувек! на језицима хунсрик, каинганг, каива, макуси, ненгату, померански, сатере маве, талијски, тикуна, вапишана и ксаванте. Почетак акције је одређен тако да се поклапа са излажењем ових издања

Радујемо се с нашом браћом и сестрама из Бразила што је много људи чуло „вечну добру вест“ тако да и они могу заједно с нама славити Јехову (Откривење 14:6, 7).