Пређи на садржај

10. ДЕЦЕМБАР 2019.
БРАЗИЛ

Проповедничка акција у сеоским подручјима Бразила

Проповедничка акција у сеоским подручјима Бразила

Десетине хиљада Јеховиних сведока улажу посебан напор у преношењу библијске поруке људима који живе у сеоским подручјима Бразила. Ова проповедничка акција је почела 1. септембра 2018. и трајаће до 31. децембра 2019. До сада је више од 80000 објавитеља учествовало у овој акцији и започето је 16000 библијских курсева.

Бразил је пета земља по величини у свету. Процењује се да у сеоским подручјима те земље живи око 28 милиона људи. Још 22 милиона живе у забаченим градовима и селима. У овој проповедничкој акцији већ је обрађено преко 1600 подручја. Неки објавитељи су морали да путују више од 2000 километара како би дошли до људи.

Један објавитељ је дошао до куће једног старијег човека који је прерађивао кафу коју је узгајао. Тај човек је позвао нашег брата у кућу, а затим је звао своју жену и рекао јој: „Дошао је да с нама разговара о Библији. Хајде да чујемо шта има да каже!“

Човек и жена су почели да постављају питања. Занимало их је шта се дешава с нама када умремо, зашто Бог допушта патњу, да ли треба да се даје десетак, како решавати породичне проблеме и још много тога. Задивљен одговорима из Библије које је чуо, рекао је да се тог јутра молио Богу и да га је питао хоће ли икада добити одговоре на многобројна питања која га муче. Та породица је први пут присуствовала састанку те исте вечери и сада проучава Библију.

На једном другом подручју, док су објавитељи проповедали од куће до куће почела је да пада јака киша, тако да су били приморани да потраже заклон у једној државној болници. Док су чекали да киша стане, питали су једну жену и њену ћерку које би питање волеле да поставе Богу. Ћерка је рекла да би поново волела да види своју покојну баку. Објавитељи су им прочитали библијске стихове који говоре о ускрсењу и пустили филм Ускрсење ће ускоро постати стварност.

Када су касније објавитељи посетили ту жену код њене куће, започели су библијски курс с њом и њеном породицом. Та жена и њене ћерке су биле на хришћанском састанку у оближњем граду, а с њима се и даље води библијски курс преко телефона.

У Библији је проречено да ће Божје Краљевство имати поданике све „до крајева земаљских“. Ова проповедничка акција у сеоским подручјима Бразила доказ је тога да је Јеховина воља да се то пророчанство и оствари (Псалам 72:8).