Пређи на садржај

Лево: брат и сестра дочекују посетиоце на штанду jw.org. Горе десно: сестра која је и слепа и глува разговара са женом помоћу тактилног знаковног језика. Доле десно: са интерактивног екрана чује се глас који објашњава о чему говоре видеи са сајта jw.org

5. ОКТОБАР 2022.
БРАЗИЛ

Сајам у Бразилу: сајт jw.org доступан слепима и глувима

Сајам у Бразилу: сајт jw.org доступан слепима и глувима

Јеховини сведоци су позвани да изложе свој штанд на једном међународном трговинском сајму који се одржавао од 1. до 4. септембра 2022, у Сао Паулу у Бразилу. Тема сајма је била рехабилитација, укључење у друштво и доступност технологије особама са хендикепом (Reatech). Био је то сајам од највећег значаја те врсте у Латинској Америци. Ове године је било више од 46 000 посетилаца.

На нашем штанду су представљени наш сајт jw.org и апликације JW Library и JW Library Sign Language. Били су постављени и интерактивни екрани. Неколико слепих и слабовидих објавитеља били су на располагању посетиоцима да им покажу неке могућности на нашем сајту и у апликацијама.

Један од посетилаца који се бави рехабилитацијом особа са инвалидитетом, рекао је: „Одушевило ме је то колико се једна верска организација брине о томе да људи са посебним потребама не буду запостављени.“ Један други посетилац је усхићено рекао: „Ово ја зовем правим укључивањем у друштво!“

Представници Удружења слепих у Бразилу такође су присуствовали овом сајму. Они су преносили дешавања са сајма преко једне радио-станице, за коју су наша браћа дала интервју током отварања и затварања сајма. Објаснили су како Јеховини сведоци помажу слепима, слабовидима и глувима, како у Бразилу, тако и широм света. Један од представника Удружења слепих је у интервјуу рекао да је на нашем сајту наишао на најбољи материјал на знаковном језику који је икада видео.

Два брата које је интервјуисало Удружење слепих у Бразилу

Још од древних времена па све до данас, наш Бог Јехова брине о људима са хендикепом (Левитска 19:14). Нема сумње да му је драго кад види како његови Сведоци одражавају такву љубав према људима данас. Једва чекамо време када ће се слепима отворити очи, а глувима уши (Исаија 35:5).