Пређи на садржај

4. ФЕБРУАР 2020.
БРАЗИЛ

Чишћење кућа након великих поплава у Бразилу

Чишћење кућа након великих поплава у Бразилу

Почев од 18. јануара 2020, у бразилским државама Еспирито Санто и Минас Жераис пало је много кише, која је проузроковала велике поплаве. Снажна бујица која је текла улицама направила је штету на кућама, носила аутомобиле и чупала дрвеће из корена. Према званичним подацима, хиљаде људи су морале да напусте своје домове, а више од 60 људи је погинуло.

Еспирито Санто

У градовима Икоња и Алфредо Шавес поплава је оштетила девет кућа Јеховиних сведока. Штету је претрпело 27 наше браће и сестара. Срећни смо што нико од наших суверника није повређен нити је погинуо.

Око 100 Сведока из тог дела земље јавило се да помогне браћи која трпе последице ове поплаве. Старешине су организовале прикупљање и дељење хране, воде и одеће. Осим тога, браћа су учествовала у чишћењу кућа од блата и прљавштине – и то не само кућа њихових суверника, већ и комшија који нису Јеховини сведоци.

Минас Жераис

Нико од наше браће и сестара није повређен нити је погинуо. Међутим, оштећено је пет Дворана Краљевства, а око 50 породица Сведока морало је да напусти своје домове. Због воде која је надолазила нека браћа су била заробљена на спрату својих кућа одакле су спасена чамцима. Сви евакуисани Сведоци смештени су код својих суверника.

Да би се помоћ пружала организовано, у државама Еспирито Санто и Минас Жераис формирани су Одбори за хуманитарну помоћ. Ти одбори сарађују с покрајинским надгледницима и старешинама како би се збринуле физичке и духовне потребе објавитеља на погођеном подручју.

И даље се молимо за нашу браћу и сестре који трпе последице ове поплаве. Захвални смо Јехови што им даје снагу, утеху и помоћ путем нашег хришћанског братства (Псалам 28:7).