Пређи на садржај

4. МАЈ 2022.
ГАНА

Ревидирани превод Нови свет на језику тви (Асанте)

Ревидирани превод Нови свет на језику тви (Асанте)

Ревидирани превод је могао да се преузме одмах након говора брата Сандерсона

У недељу 24. априла 2022, брат Марк Сандерсон, члан Водећег тела, објавио је излажење ревидираног превода Нови свет на језику тви (Асанте). Овај превод је могао да се преузме у дигиталном формату одмах након говора. Штампани примерци ће бити доступни у августу.

Тви (Асанте) и тви (Аквапим) припадају аканској групи језика којом говоре милиони људи у Западној Африци. Библија је први пут преведена на језик тви (Аквапим) 1871, а још један превод је изашао 1897. На језику тви (Асанте) први превод је објављен тек 1964. Јеховини сведоци су објавили превод Нови свет на овом језику 2012.

Сестра код куће гледа унапред снимљен програм

Говорећи о раду на ревидираном преводу, један преводилац каже: „У почетку нам је посао који је стајао пред нама деловао застрашујуће. Међутим, много смо се молили и ослањали на Јеховин дух, и захваљујући томе смо осетили како нас Јехова води сваки дан.“

Ревидирани превод Нови свет на језику тви (Асанте) помоћи ће браћи и сестрама који говоре овим језиком да још боље служе нашем великодушном Богу, Јехови, који им је и дао овај диван дар (Јаковљева 1:17).