Пређи на садржај

Браћа Чавез и Лопез говоре пред ватрогасцима у ватрогасној станици број 4, у Коатепекеу, у Гватемали

23. ДЕЦЕМБАР 2019.
ГВАТЕМАЛА

Радионице о практичним темама из Библије позитивно утицале на полицајце и ватрогасце

Радионице о практичним темама из Библије позитивно утицале на полицајце и ватрогасце

У мају 2019, власти у Гватемали одобриле су нашој браћи да одрже неколико библијских радионица у ватрогасним и полицијским станицама. До сада је 450 ватрогасаца и полицајаца учествовало у таквим радионицама у градовима Коатепеке, Коломба Коста Кука, Малакатан и Сан Рафаел Петсал.

Полицајци узимају публикације са колица с литературом, након једне од радионица у Коломба Коста Куки, у Гватемали

Хуан Карлос Родас, старешина који је учествовао у овом програму, каже: „Више од 15 година, Јеховини сведоци су проучавали Библију са групама затвореника у три затвора у Гватемали. Управе тих затвора су приметиле позитивне промене у понашању тих затвореника. Зато су препоручиле да наша браћа осмисле сличне библијске презентације које би одржали пред ватрогасцима и полицајцима.“

Ове радионице је организовала подружница за Средњу Америку. Оне су трајале око 15 минута и браћа су их одржавала двапут седмично. На њима су обрађиване теме као што су како бити у што бољим односима с другима, како испољавати ауторитет на прави начин и како допринети тимском раду. Браћа која су држала ове презентације припремила су и публикације са одговарајућим темама, пуштала су филмове са нашег веб-сајта и показала су како најлакше претраживати апликацију JW Library.

Јеховиним сведоцима је било драго што су могли да направе овакве радионице за запослене у ватрогасним и полицијским станицама. Надамо се да ће ти људи наставити да траже савете из Библије (2. Тимотеју 3:16).