Пређи на садржај

Делегати се сликају са домаћинима у народним ношњама.

22. НОВЕМБАР 2018.
ГРУЗИЈА

Први посебан конгрес у Тбилисију, у Грузији

Први посебан конгрес у Тбилисију, у Грузији

Браћа и сестре у Грузији дочекали су госте из 18 земаља који су допутовали на посебан конгрес под називом „Буди храбар!“, одржаног у периоду од 20. до 22. јула 2018. у престоници Грузије, Тбилисију. То је био први посебан конгрес одржан у Грузији, а главна обележја тог догађаја били су охрабрујући говори на темељу Библије, велика гостољубивост домаћина, као и приказ занимљиве културе и историје тог краја.

Конгрес је одржан у спортској арени „Олимпик палас“ у Тбилисију, а највећи број присутних био је 7002. Програм се директно преносио на отприлике 80 локација широм земље, тако да је овом догађају укупно присуствовало преко 21500 људи. Један од важних догађаја на овом конгресу било је крштење 208 нове браће и сестара.

Поред духовног програма, делегати су имали прилике да уживају и у грузијској култури. Тамошњи Сведоци су за своје посетиоце припремили традиционалне народне игре, музику и храну, као и обиласке старог дела града Тбилисија.

Тамаз Катсишвили, представник подружнице у Грузији, рекао је: „У нашој земљи нисмо увек имали слободу вероисповести. Али овог пута локалне власти су нам одобриле одржавање оваквог конгреса, тако да нам се пружила незаборавна прилика да угостимо много наше браће и сестара, који су заједно с нама могли да уживају у овом мирном догађају (Римљанима 15:7).

 

На посебном конгресу који се од 20. до 22. јула 2018. одржавао у арени „Олимпик палас“, највећи број присутних био је 7002. Још 14912 особа уживало је у програму, који се путем интернета директно преносио на неколико локација широм земље.

Током сва три дана програма, закључни говор је изнео брат Стивен Лет, члан Водећег тела.

На овом посебном конгресу се крстило 208 браће и сестара. Базен је био постављен близу зида од природних стена унутар арене „Олимпик палас“.

Програм се уживо преносио на око 80 локација.

Сестре из Грузије дочекују делегате из иностранства. Једна од њих носи капу од овчије вуне коју обично носе становници планинских делова Грузије.

У дворцу у селу Мукрани, близу Тбилисија, 17. и 18. јула одржан је прелеп програм на ком су извођени традиционални народни плесови и музика. Поред тога, посетиоци су имали прилике да виде и два филма о историји Јеховиних сведока у Грузији.

Јеховини сведоци из Грузије изводе традиционални плес Ађарули (који је добио име по Ађари, области која се налази на југозападу земље, близу Црног мора). Овај плес је нарочито познат по живописним народним ношњама карактеристичним за ту област.

Браћа певају стару грузијску песму у више гласова.