Пређи на садржај

Штанд Јеховиних сведока на Међународном сајму трговине у Зимбабвеу привукао је пажњу бројних посетилаца

13. ЈУН 2023.
ЗИМБАБВЕ

Многи су чули за библијску истину на међународном сајму у Зимбабвеу

Многи су чули за библијску истину на међународном сајму у Зимбабвеу

Међународни сајам трговине одржан је у Булавају у Зимбабвеу од 25. до 29. априла 2023. На овај сајам је дошло 500 излагача из 22 земље, што га чини једном од највећих манифестација овог типа у Зимбабвеу. Број посетилаца је премашио 60 000. Јеховини сведоци су имали свој штанд у сектору намењеном образовању.

Будући да је на сајму било посетилаца из разних земаља, Сведоци су излагали литературу на десет језика, укључујући знаковни језик. Ко год је то желео, могао је да испроба интерактивни библијски курс. До краја сајма, подељено је преко 12 000 библијских публикација, а више од 450 људи је тражило да их посети неки Јеховин сведок. Сестра Еусебија Мукура, која је дочекивала посетиоце на штанду, испричала је: „Многи су радо прихватили наш бесплатни интерактивни библијски курс. Било је прелепо чути толико њих који су рекли да једва чекају да их посети неко од Сведока.“

На штанду је био изложен и библијски превод Нови свет. Кад је једна жена чула како неко наглас чита тај превод на језику ндебеле, одушевила се његовом јасноћом па је тражила да добије примерак. Једна девојка је одушевљено показала нашој сестри да је успела да инсталира на телефону апликацију JW Library. Рекла је да је то урадила да би имала превод Нови свет.

„Било је прелепо“, рекла је сестра Џилијан Елерман, која је такође радила на штанду Јеховиних сведока. „Река људи је прошла поред нашег штанда, а многи су и свратили. Све је то прославило Јехову!“

Заиста је охрабрујуће видети како наша браћа и сестре у Зимбабвеу користе сваку прилику да помогну људима „да добро упознају истину“ (1. Тимотеју 2:4).