Пређи на садржај

10. АВГУСТ 2015.
ЗИМБАБВЕ

У Зимбабвеу се одржава серија конгреса „Угледајмо се на Исуса!“ годину дана после незаборавног међународног конгреса

У Зимбабвеу се одржава серија конгреса „Угледајмо се на Исуса!“ годину дана после незаборавног међународног конгреса

ХАРАРЕ, Зимбабве. У петак, 31. јула 2015, у Зимбабвеу је почела серија регионалних конгреса „Угледајмо се на Исуса!“. Овај тродневни скуп ће се одржавати током 12 узастопних седмица, све до средине октобра.

Џефри Џексон, члан Водећег тела, држи библијски говор на међународном конгресу у Зимбабвеу 2014. Поред њега су два Сведока која симултано преводе говор

Џон Хунгука, портпарол Јеховиних сведока у Зимбабвеу, изјавио је: „Од овогодишњег конгреса се много очекује, пре свега због великог успеха међународног конгреса одржаног 2014. у Харареу, који је био веома важан догађај за Јеховине сведоке у овој земљи.“ Новине NewsDay, једне од најчитанијих у Зимбабвеу, известиле су да је тај међународни конгрес био „највећи верски скуп“ икада одржан у овој земљи и да су Јеховини сведоци били међу онима који су 2014. „привукли огромну медијску пажњу“.

Последњег дана конгреса одржаног 2014. на Националном спортском стадиону у Харареу било је преко 82000 присутних. Џон Џабер, представник подружнице Јеховиних сведока у Зимбабвеу, у интервјуу након конгреса је изјавио: „Имали смо 3500 делегата из Бразила, Немачке, Сједињених Држава, Замбије и Кеније.“

Ове године, у Зимбабвеу ће се одржати 39 регионалних конгреса „Угледајмо се на Исуса!“ на неколико локација, између осталог и на Међународном сајму трговине. Цео програм или неки његови делови износиће се на енглеском, кинеском (мандаринском), ндебеле (Зимбабве), свахили, читонга (Зимбабве) и шона језику, као и на зимбабвеском знаковном језику. Тачни датуми и локације одржавања конгреса у Зимбабвеу могу се пронаћи на званичном сајту Јеховиних сведока, jw.org.

Контакт:

Међународни: Џејмс Ричард Браун, Служба за односе с јавношћу, тел.: +1 718 560 5000

Зимбабве: Џон Хунгука, тел.: +263 4 2910591