Пређи на садржај

22. НОВЕМБАР 2022.
ВЕСТИ ИЗ СВЕТА

Још неке команде за виртуелне асистенте за сајт JW.ORG

Још неке команде за виртуелне асистенте за сајт JW.ORG

Од 2019, уређаји који имају опцију Amazon Alexa или Google Assistant на неким језицима могу да пуштају одређени садржај са сајта jw.org. Сада су омогућене додатне гласовне команде помоћу којих се може слушати још неки материјал за састанке и службу проповедања. Нажалост, након јуна 2023. Google Assistant неће подржавати одређене гласовне наредбе. Међутим, на асистенту Amazon Alexa те опције ће и даље бити у функцији.

Сада је могуће укључити опцију да уређај чита седмични распоред састанака из наше Радне свеске, као и одређене тачке из брошуре Посвети се читању и поучавању. Када се припремају за библијски курс, корисници могу да траже да им виртуелни асистент чита лекцију из књиге Буди срећан заувек!

Поред тога, могуће је слушати песме за наше састанке из песмарице Радосно певајмо Јехови, као и вокално и инструментално извођење тих песама. Могу се пустити и најновији извештаји Водећег тела.

Више о томе како се користе гласовне команде за сваког асистента може се прочитати у текстовима на енглеском језику, под називом „Use the JW.ORG Skill for Amazon Alexa“ и „Use the JW.ORG Action for Google Assistant“.

Уколико уређај нема виртуелног асистента, на многим телефонима, таблетима и компјутерима могуће је инсталирати апликацију Alexa.

Ове нове опције су нарочито корисне за слепе и слабовиде. Ако имате пријатеља који је слабовид или слеп, да ли бисте могли да му помогнете да инсталира виртуелног асистента и да научи да га користи, уколико та апликација постоји на његовом језику?