Пређи на садржај

20. АПРИЛ 2020.
ВЕСТИ ИЗ СВЕТА

Давање прилога електронским путем у време пандемије

Давање прилога електронским путем у време пандемије

Због пандемије коронавируса, наша браћа и сестре у многим земљама морали су да промене начин на који проповедају и одржавају састанке. На многим местима састанци се не могу одржавати у Дворанама Краљевства већ се то ради путем видео-конференције. Због тога су многи променили и начин на који финансијски подупиру проповедање широм света и сада дају прилоге онлајн.

Јеховини сведоци у више од 112 земаља могу дати прилоге онлајн путем странице donate.pr418.com, користећи дебитне или кредитне картице.

Већина објавитеља више не може давати прилоге у Дворани Краљевства и зато су сада многи подесили трајни налог на страници donate.pr418.com. Наша 74-годишња сестра Сузан Коен из Сједињених Држава даје прилоге управо на тај начин. Она каже: „То уопште није тешко; ако сам ја успела, онда свако може успети. Срећна сам што и даље могу давати прилоге.“

Брат Едвардо Паива из Бразила раније је сматрао да страницу donate.pr418.com користе само они који не могу лично дати прилог. Он каже: „Недавно сам схватио да је ово одличан начин да се настави са давањем прилога у ванредним и кризним ситуацијама. Тако можемо изразити своју захвалност и љубав у овим последњим данима.“

Брат Гајус Глокентин, надгледник Књиговодства у главном седишту Јеховиних сведока у Ворвику у Њујорку, каже: „Веома је охрабрујуће видети колико браћа желе да подупиру дело проповедања. Веома смо захвални за те прилоге. Стално разматрамо могућности смањења трошкова у нашој организацији да бисмо новац од прилога користили на најбољи могући начин. Иако су неки морали да умање прилоге, њихова спремност да подупиру Јеховину организацију не јењава“ (2. Коринћанима 9:7).