Пређи на садржај

25. ЈАНУАР 2023.
ВЕСТИ ИЗ СВЕТА

Деценија редизајнираног веб-сајта JW.ORG – 2. део

Извештавање браће о најновијим информацијама

Деценија редизајнираног веб-сајта JW.ORG – 2. део

У првом делу ове серије говорили смо о улози веб сајта jw.org у објављивању видеа и публикација у дигиталном формату. У овом делу ће бити речи о томе како нам наш сајт помаже да браћу широм света информишемо о актуелним догађајима који утичу на све нас.

Вести. У делу са вестима редовно се објављују чланци с провереним информацијама о нашој браћи. Ту читамо о природним непогодама, пружању хуманитарне помоћи, правним проблемима, неправедном затварању браће и сестара у неким земљама и другим важним догађајима. На пример, 21. марта 2017. изашао је чланак који је сву браћу на свету информисао да су активности Јеховиних сведока забрањене у Русији. У том чланку су такође сви били подстакнути да пишу руским властима и траже од њих да укину ту забрану.

Ударне вести. Овакве вести су се први пут појавиле у јулу 2017. То су кратка обавештења чија је сврха да се одједном информишу сва браћа. На пример, на тај начин се објављује када неко од браће и сестара који су затворени због своје вере буде пуштен на слободу. Тако смо 31. децембра 2020. сазнали да је Феликс Махамадијев пуштен из затвора и да је поново са својом супругом Јевгенијом. Током пандемије смо у ударним вестима читали када ће се гледати делови регионалног конгреса. На тај начин смо сазнали и важне одлуке Водећег тела Јеховиних сведока, као што је одлука да поново одржавамо састанке у дворанама или да поново уживо проповедамо. Многе ударне вести су биле објављене само неколико сати након неких важних догађаја. На пример, јуна 2018. је објављена ударна вест кратко након што је Уставни суд Јужне Кореје донео историјску пресуду којом је прогласио неуставним Закон о војној служби који не пружа алтернативу служењу војног рока.

Извештаји Водећег тела. Први Извештај Водећег тела изашао је 18. марта 2020. с циљем да се браћи пружи охрабрење током пандемије. Многи су се осећали попут једне сестре која је рекла: „То је као кад ми дође неки близак пријатељ и пита ме како сам. Не знам како бисмо преживели пандемију да није било тих извештаја. Увек су долазили у правом тренутку.“ До сада је изашло 28 таквих правовремених видеа.

У свету има све више подела и опречних мишљења, а потреба да будемо информисани о важним дешавањима је све већа. Зато су поуздани извори информација драгоцени. Драго нам је што наша браћа и сестре добијају тачне и правовремене информације на веб-сајту jw.org. То нам свима помаже да се мирно поуздамо у нашег Бога Јехову (Исаија 30:15).

  • Број преузетих видеа сваког месеца

  • Број посета сваког месеца

  • Обавештење о међународној акцији писања писама, март 2017.

  • Први Извештај Водећег тела, март 2020.

  • Обавештење да поново имамо састанке у дворанама, март 2022.

  • Обавештење да се враћамо сведочењу на јавним местима, јун 2022.

  • Објављивање делова регионалног конгреса, од јуна до августа 2022.