Пређи на садржај

Стражарска кула бр. 2/2020 под називом „Шта је Божје Краљевство?“ нудила се широм света током акције 2023.

29. НОВЕМБАР 2023.
ВЕСТИ ИЗ СВЕТА

Добра вест о Краљевству је стигла до људи широм света током акције у септембру 2023.

Добра вест о Краљевству је стигла до људи широм света током акције у септембру 2023.

Јеховини сведоци широм света су у септембру 2023. учестовали у једној посебној проповедничкој акцији. Разговарали су са свима о Божјем Краљевству и нудили им Стражарску кулу бр. 2/2020. под називом „Шта је Божје Краљевство? a Следе неки примери који показују како је ова акција утицала на људе из разних делова света.

Енглеска

Током ове акције, Марк и његов десетогодишњи син Флин из Саутпорта у Енглеској на првим вратима су срели једну средовечну госпођу. Она је одушевљено узела Стражарску кулу из Маркових руку и показујући на питање с насловне стране узвикнула: „Не могу да верујем да сте данас дошли на моја врата! Сада ми више него икад треба одговор на ово питање.“ У сузама им је испричала да јој је син недавно преминуо и да јој је потребна утеха. Марк јој је одмах показао шта Библија говори о ускрсењу. То ју је дубоко дирнуло и изразила је жељу да сазна више. Када су Марк и Флин поново дошли, ова жена и њен муж су радо узели брошуру Буди срећан заувек! и с њима је започет библијски курс.

Индонезија

Док је чекао у реду код лекара, брат по имену Фредерик је започео разговор с једним човеком који је довео сина на преглед. У току разговора, Фредерик је споменуо библијско обећање да ускоро више неће бити болести и патње. Замолио је тог човека да прочита Исусове речи о Божјем Краљевству из Матеја 6:9, 10 и затим га упитао: „Како ће патња бити уклоњена?“ Човек је тачно одговорио: „Бог ће то учинити путем свог Краљевства.“ Затим је питао шта је то Краљевство, али онда је његов син био прозван и разговор је прекинут. Фредерик му је брзо дао своју адресу и Стражарску кулу. На његово изненађење, већ сутрадан ујутру је тај човек са својом супругом дошао на његова врата и рекао да би желео да сазна више о Божјем Краљевству. Фредерик је био веома срећан и договорио се с њима да наставе разговор.

Малави

Две сестре из Малавија су поглавици једног села понудиле Стражарску кулу и објасниле му да ће Божје Краљевство ускоро владати над целом земљом. Поглавица је упитао: „Да ли то значи да ћу једног дана ја изгубити своје краљевство?“ Када су му показале да је Божје Краљевство једино решење за све проблеме човечанства, поглавица је рекао: „То је добра вест. Ја сам поглавица, али разумем да поглавице не могу да ураде оно што ће Божје Краљевство учинити за људе на целом свету.“ Затим је тражио још пет примерака Стражарске куле за поглавице других села. Такође је рекао да би волео поново да разговара о Библији.

Мексико

Док је ишла аутобусом, једна сестра из Пуебле у Мексику је питала једног старијег човека да ли би могла да подели с њим једну добру вест. Човек се сложио, па му је прочитала Исусове речи о Божјем Краљевству из Матеја 6:9, 10. Он ју је питао: „Шта је то Божје Краљевство? Никад нисам читао Библију нити разговарао с Јеховиним сведоцима.“ Сестра му је показала Стражарску кулу на свом телефону. Човек је поставио још неколико питања, па му је наша сестра објаснила како да помоћу апликације JW Library пронађе одговоре. Он је видео да нема довољно простора на свом телефону, па је почео да брише неке ствари и рекао: „Важније ми је да сазнам нешто о Божјем Краљевству“. Док није изашао из аутобуса, прочитао је целу Стражарску кулу и сестра је размотрила с њим прву лекцију из брошуре Буди срећан заувек! Прихватио је библијски курс. Више пута је захвалио нашој сестри и изразио је жељу да дође на састанак у Дворани Краљевства.

Нови Зеланд

Док је брат по имену Бен ишао од куће до куће, једној младој мајци је рекао да ће Божје Краљевство ускоро донети олакшање свима који трпе неку невољу. Она је одушевљено рекла: „Баш добро што сте дошли! Ноћас нисам ни ока склопила јер сам се оптеретила бригом за будућност.“ Док јој је Бен читао Откривење 21:4 и објашњавао како ће Краљевство окончати болест и смрт, она је заплакала. Радо је прихватила Стражарску кулу и рекла да једва чека да је прочита и сазна више.

Јужни Судан

У једном избегличком кампу, многи су хтели да сазнају нешто више о Божјем Краљевству. За само два сата, уручено је скоро 1 000 публикација укључујући и Стражарску кулу. Један човек из кампа је рекао: „Дошли сте у право време. Ово је управо оно што нам је требало!“ Други је рекао нашој браћи: „Пуно вам хвала што мислите на нас. Знамо да сте превалили велики пут, али молим вас, дођите опет.“

Тајван

Две сестре су разговарале са човеком кога су потресле вести о пожарима на Хавајима. Једна од њих му је показала слику из Стражарске куле на којој је приказан будући рај на земљи. Он је на то рекао: „Како би било добро да земља изгледа као на тој слици! Стварно је у мору лоших вести лепо чути нешто тако утешно.“

За све нас је била велика част што смо учествовали у овој посебној проповедничкој акцији и помогли људима да сазнају да је Божје Краљевство извор праве утехе и наде (Римљанима 15:4).

Погледајте следећу галерију слика која приказује како су наша браћа и сестре у разним земљама радосно учествовали у овој проповедничкој акцији.

a Када се у овом чланку спомиње Стражарска кула, мисли се на Стражарску кулу бр. 2/2020.

 

Буркина Фасо

Костарика

Етиопија

Грузија

Индонезија

Италија

Кенија

Мексико

Нови Зеланд

Панама

Пољска

Шкотска

Јужна Кореја

Тајван

Того

Велс