Пређи на садржај

17. ЈУН 2022.
ВЕСТИ ИЗ СВЕТА

Допуњен Водич кроз публикације у апликацији JW Library

Допуњен Водич кроз публикације у апликацији JW Library

Ажурирана верзија Водича кроз публикације Јеховиних сведока изашла је 25. априла 2022. у апликацији JW Library. У њој сада има више публикација у којима су објашњени библијски стихови.

Шта је ново у овој верзији?

Када је Водич кроз публикације објављен 2013, у њему се налазио и списак библијских стихова са указивањем на новије публикације у којима су ти стихови објашњени.

У протеклих неколико година, у апликацију JW Library додате су и многе старије публикације, тако да се сада већина публикација које се налазе у онлајн библиотеци налазе и у апликацији. У ажурираној верзији Водича кроз публикације налази се указивање и на те старије публикације, а на неким језицима и на енциклопедију Insight on the Scriptures. Након што преузмете Водич кроз публикације у апликацији JW Library, није потребно да будете повезани на интернет да бисте приступили садржају тих публикација.

У ажурираној верзији се такође налази указивање на лекције из књиге Буди срећан заувек! Сестра по имену Кари је рекла: „Сведочење телефоном ми не пада лако, али знам да је људима стварно потребна утеха. Понекад се сетим неког библијског стиха, али не умем да га објасним на једноставан и привлачан начин који ће ми отворити врата за неки будући разговор. Пошто сада помоћу Водича кроз публикације могу лако да пронађем објашњење неког стиха у разним публикацијама, укључујући и књигу Буди срећан заувек!, радоснија сам и сигурнија у служби.“

Рад на Водичу кроз публикације је поједностављен, захваљујући чему може да излази на више језика. Иво, који служи у подружници у Чилеу, каже: „Водич кроз публикације је сада први пут објављен на језику мапудунгун. Никада нисам радио на публикацији овог типа, али је поступак рада прилично једноставан. Браћа су се изненадила кад су добила ову публикацију на свом језику. Пошто њиховим језиком не говори много људи, уопште то нису очекивали. Срећни су што су добили овај Водич који ће моћи да користе у проучавању и припреми коментара и говора.“

Како доћи до објашњења библијских стихова у Водичу кроз публикације

  • У Библији отворите стих који желите да истражите.

  • Додирните број стиха. У менију који ће вам се појавити, изаберите иконицу за Водич кроз публикације. Ако се та иконица не појави, то значи да у Водичу нема објашњења тог стиха.

У Водичу се најпре наводе најновије публикације. Ако желите да пронађете неку старију публикацију, листајте доле. Код стихова чије се објашњење мењало током година, најновије објашњење налази се у најновијим публикацијама.