Пређи на садржај

11. ОКТОБАР 2019.
ВЕСТИ ИЗ СВЕТА

Кратак преглед годишњег састанка за 2019.

Кратак преглед годишњег састанка за 2019.

У суботу, 5. октобра 2019, одржан је годишњи састанак корпорације Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania у Конгресној дворани Јеховиних сведока у Њубургу (Њујорк, Сједињене Државе). На овом састанку, Водеће тело је изнело занимљив и поучан програм пред 20679 присутних. Део њих је програм пратило преко видео-везе. Следи кратак преглед сваког дела програма. a

Ваш Вођа је један – Христ

Брат Герит Лош, који је био председавајући програма, изнео је уводни говор темељен на Матеју 23:10 као подсетник да је наш вођа Исус Христ, а не неки човек.

Пружање хуманитарне помоћи – један од начина на који Јехова помаже својим слугама

Брат Стивен Лет је објаснио колико је важно давати с радошћу. Великодушност можемо показати тако што учествујемо у пружању хуманитарне помоћи. Брат Лет је направио кратак преглед укупне штете коју смо претрпели услед природних катастрофа током 2018. и 2019. службене године, а затим је испричао како су наша браћа и сестре пружала хуманитарну помоћ. Више од 900000 браће и сестара је било погођено неком природном катастрофом, а оштећено је или уништено преко 700 Дворана Краљевства и 15000 домова објавитеља. Јеховини сведоци су потрошили више од 49,5 милиона долара на хуманитарну помоћ.

У овом делу програма присутни су погледали и дирљиве кратке филмове у којима су објавитељи којима је пружена хуманитарна помоћ изразили своју захвалност.

Добра рука нашег Бога над нама је – устанимо и градимо | Филм

У овом филму је приказано како Јеховини сведоци одржавају скоро 80000 објеката широм света. Било је речи о начинима на које те објекте одржавамо и реновирамо, као и о томе како градимо нове.

Кратак осврт на куповину некретнина за потребе подружнице | Филм

Овај филм садржи архивске интервјуе тројице браће која су учествовала у тражењу и куповини парцела и објеката за потребе подружнице у Сједињеним Државама, која уједно служи и као наше главно седиште. То су браћа Макс Ларсон, Џорџ Кауч и Гилберт Назаров. Сва тројица браће су испричала како су у разним ситуацијама видела јасан доказ да је Јехова водио ствари приликом куповине некретнина.

Планира се нови грађевински пројекат | Филм

Путем овог филма је објављено да Јеховини сведоци планирају да се сав посао око аудио и видео пројеката од сада обавља на једном месту, у новом објекту који ће се изградити у Рамапу, у Њујорку. То ново имање је удаљено око три километра од нашег главног седишта у Ворвику, у Њујорку. Планирано је да се са изградњом започне 2022, а да се радови заврше до децембра 2026. Процењује се да ће у јеку градње на овом пројекту дневно радити око 1500 добровољаца.

Приказ нових објеката подружнице који ће бити изграђени у Рамапу, у Њујорку. Ту ће се налазити студио, канцеларије, стамбене зграде и центар за посетиоце

Нов начин да се преда молба | Филм

У овом филму је објашњено да ће почев од јануара 2020. објавитељи који желе да прошире своју службу моћи да попуне и предају молбе свом старешинству путем сајта jw.org.

Нов начин да се покрену аудио-фајлови са сајта JW.ORG

Изабрани аудио-фајлови са нашег веб-сајта сада се могу покренути путем опција Amazon Alexa и Google Assistant.

Напад који долази са севера

Брат Дејвид Сплејн појаснио је наше садашње разумевање пророчанства забележеног у другом поглављу Јоила које говори о најезди скакаваца. С нестрпљењем ишчекујемо да проучимо ту тему кад буде изашла у Стражарској кули.

Издање библијског превода Нови свет за проучавање – од Матеја до Дела апостолских

Проучавај Библију помоћу Библије за проучавање

Брат Самјуел Херд, истакао је неке сјајне одлике издања за проучавање библијског превода Нови свет, које је доступно онлајн. Затим је објавио део овог издања у штампаном формату, а то су књиге од Матеја до Дела апостолских. Објавитељи могу да наруче ово издање у својој скупштини.

Има још посла!

Брат Ентони Морис је истакао да је проповедање добре вести за праве хришћане најважнија активност. Наравно, за организовање проповедања и припрему духовне хране Водећем телу су потребни одређени објекти. Брат Морис је цитирао један занимљив део из Стражарске куле од 15. новембра 1976, у ком се каже: „Долазак велике невоље требало би да нас затекне у највећем послу што се тиче службе проповедања – у самом јеку те активности широм планете. Када Господ Исус дође да изврши пресуду, сви ће се изненадити, чак и Јеховин народ, јер ће несумњиво бити заокупљен проповедањем.“

Чега треба да се плашимо?

Брат Марк Сандерсон је рекао да Јеховин народ може да очекује да ће га мрзети сви народи, баш као што је Исус и прорекао (Матеј 24:9). Међутим, он је у свом говору истакао да треба да се бојимо Јехове а не људи (Псалам 111:10).

У склопу овог говора приказан је и дирљив филм о томе како су наша браћа и сестре у Русији савладали страх од прогонства. Овај говор и филм оставили су снажан утисак на присутне и мотивисали их да развијају исти такав став.

Да ли си потпуно трезвен?

Брат Џефри Џексон је говорио о практичној примени стихова из грчког дела Библије у којима се налази израз „трезвен“, а који дословно значи „трезан“. Он је истакао важност тога да „у свему будемо трезвени“ (дословно, „да будемо потпуно трезни“) током ових последњих дана (1. Петрова 1:13).

Да ли ћеш се потрудити?

Брат Кенет Кук објавио је годишњи цитат за 2020. годину, а то је Матеј 28:19: „Идите и стварајте ученике, крстећи их“. Он је подвукао потребу да помажемо онима који желе да уче о Јехови, да им помогнемо да му предају свој живот и крсте се.

На посебним састанцима попут овог имамо прилику да чујемо духовну поуку која нас мотивише да наставимо да се трудимо у нашој служби Јехови.

a Комплетан програм годишњег састанка биће постављен на веб-сајт jw.org у јануару 2020.