Пређи на садржај

Полазници школе Галад машу онима који прате програм

20. МАРТ 2020.
ВЕСТИ ИЗ СВЕТА

Свечаност поводом уручивања диплома 148. разреду Галада – другачија од свих досад

Свечаност поводом уручивања диплома 148. разреду Галада – другачија од свих досад

По свим стандардима, свечаност поводом уручивања диплома 148. разреду Библијске школе Галад била је иста као и било која друга пре ње, али с једном значајном разликом: публика се није налазила у сали. Она је пратила програм преко видео-везе. Будући да епидемија коронавируса узима маха свуда по свету, ова свечаност је најсвежији пример тога како се наша организација прилагођава промењеним околностима.

Програм је одржан 14. марта 2020. у образовном центру Јеховиних сведока у Патерсону, у Њујорку. Брат Стивен Лет, члан Водећег тела, био је председавајући програма. У овом разреду је било 55 наше браће и сестара. a

У седмицама које су претходиле овој свечаности, свет су преплавили новински наслови о ширењу COVID-19. У вестима на нашем сајту jw.org, речено је да браћа у главном седишту Јеховиних сведока будно прате развој ситуације и да шаљу смернице свим скупштинама, које су у складу са препорукама служби надлежних за епидемију.

Једна од таквих препорука јесте да се поштују ограничења која се тичу већих скупова. Водеће тело је узело у обзир овај и још неке факторе и одлучило да на овој свечаности неће бити гостију са стране. Такође је одлучило да неће бити ни публике уживо. Бетелска породица, као и цео 148. разред јесу за сваку похвалу што се тиче поштовања оваквих смерница (Јован 13:34, 35).

Међутим, гости које су браћа и сестре из школе Галад позвали на ову свечаност, као и чланови бетелске породице, могли су да прате пренос програма преко видео-везе. На тај начин је програм пратило преко 10000 браће и сестара широм света, међу којима су родбина и пријатељи полазника 148. разреда школе Галад.

Жеља Водећег тела јесте да теократске активности, а посебно наши скупштински састанци које одржавамо сваке седмице, и даље буду део наше редовне рутине, иако тренутно влада пандемија COVID-19. Зато је Водеће тело недавно подружницама широм света послало специфична упутства о томе како да одржавање састанака прилагоде локалним околностима. У неким случајевима то ће значити да ће се објавитељи окупљати у мањим групама, а у другим случајевима „окупљаће се“ путем видео-везе, користећи различите апликације које технологија данас нуди у ту сврху. Уверени смо да ће браћа и сестре широм света у свим скупштинама и надаље несметано добијати духовну храну.

Јасно је да ништа не може спречити Јеховину силу да помогне нашој организацији да превазиђе било коју препреку (Псалам 18:29).

a Комплетан програм уручивања диплома 148. разреду Библијске школе Галад биће доступан на сајту jw.org у јуну 2020.