Пређи на садржај

Чланови Водећег тела износе своје говоре за Спомен-свечаност: (лево) брат Ентони Морис држи говор за бетелску породицу путем видео-везе; (горе десно) брат Џефри Џексон и (доле десно) брат Марк Сандерсон износе говор из своје собе за скупштине путем видео-везе

10. АПРИЛ 2020.
ВЕСТИ ИЗ СВЕТА

Спомен-свечаност 2020. у подружници у Сједињеним Државама

Спомен-свечаност 2020. у подружници у Сједињеним Државама

У уторак, 7. априла 2020, у јеку пандемије коронавируса, Јеховини сведоци су широм света обележили годишњицу смрти Исуса Христа. Брат Стивен Лет, члан Водећег тела, рекао је: „Нема тог вируса, нема те пандемије, која може умањити нашу захвалност за оно што су Јехова и Исус урадили за нас нити ослабити нашу одлучност да обележимо тај важан догађај.“ Како је Спомен-свечаност изгледала ове године?

Ово је први у серији извештаја у нашим вестима у којима ће бити речи о томе како су наша браћа и сестре широм света ове године одржали Спомен-свечаност у јеку пандемије. Овај први извештај ће говорити о томе како је она одржана у главном седишту Јеховиних сведока и у подружници у Сједињеним Државама.

У складу са ограничењима која су власти прописале што се тиче окупљања, Водеће тело је одлучило да направи програм који ће бити доступан целој бетелској породици. Говор је одржао брат Ентони Морис у Ворвику. Сви чланови бетелске породице у Сједињеним Државама имали су могућност да програм прате из својих соба. Свима су обезбеђени хлеб и вино као симболи за ову свечаност, иако их узима само мали број њих.

Бесквасни хлеб и вино који су припремљени за бетелску породицу

Чланови бетелске породице имали су могућност да се за Спомен-свечаност повежу и са својом скупштином путем видео-везе. Осим тога, браћа који су старешине, могли су на тај начин да одрже говор.

Брачни пар у Бетелу у Волкилу одржава Спомен-свечаност у својој соби

Многи су коментарисали да је ова Спомен-свечаност била посебна и другачија од свих којима су досад присуствовали. Премда су физички били одвојени од својих суверника, знали су да заједно с браћом и сестрама широм света изражавају захвалност за два највећа израза љубави који су показали наш Бог Јехова и његов вољени син Исус Христ (Јован 3:16; Матеј 20:28).