Пређи на садржај

Слева надесно: Прво издање Златног века (1919), прво издање Утехе (1937), прво издање Пробудите се! (1946) и електронско издање Пробудите се! од 2019, број 2.

1. ОКТОБАР 2019.
ВЕСТИ ИЗ СВЕТА

Стогодишњица часописа Пробудите се!

Стогодишњица часописа Пробудите се!

Првог октобра 2019, обележена је стогодишњица откако је изашло прво издање часописа Пробудите се! Са тиражом од 280 милиона примерака годишње на 211 језика, један је од најпревођенијих и најтиражнијих часописа у свету. По тиражу испред њега је само Стражарска кула.

Брат Самјуел Херд, члан Водећег тела, рекао је: „У часопису Пробудите се! обрађивале су се најразличитије теме и многи људи су се управо преко њих заинтересовали за Библију. Премда су се изглед и формат овог часописа током година мењали, он је остао ефикасна алатка у нашој служби проповедања. Диван је осећај доћи до стогодишњице! А она је уједно и доказ да је издавање овог часописа имало подршку Божјег духа.“

Прво издање овог часописа, под називом Златни век, изашло је на чувеном конгресу у Сидар Поинту, у Охају, у септембру 1919. Године 1937, име часописа је промењено у Утеха да би се истакло колико је људима потребна добра вест. И на крају је 1947. часопис поново добио ново име – Пробудите се! – с циљем да се истакне колико је важно да људи разумеју значење времена у ком живе.

Присутни на конгресу Јеховиних сведока у Кливленду, у Охају, 11. августа 1946, држе свој примерак Пробудите се! који су управо добили

Драго нам је што смо могли да обележимо сто година издавања часописа Пробудите се! и користићемо га и даље да бисмо дали „темељно сведочанство за добру вест“ (Дела апостолска 20:24).