Пређи на садржај

Подручје погођено циклоном Идај у предграђу града Беири у Мозамбику

27. МАРТ 2019.
ВЕСТИ ИЗ СВЕТА

Циклон Идај погодио југоисточни део Африке

Циклон Идај погодио југоисточни део Африке

У четвртак, 14. марта 2019, циклон Идај је кренуо од Мозамбика и прошао кроз Малави и Зимбабве уништавајући све пред собом. Сматра се да је ово једна од најгорих олуја на јужној хемисфери. Циклон је уништио путеве и објекте, што је утицало на 2,6 милиона људи. Потврђено је да је погинуло више од 200 особа. Међу њима су нажалост и наше две сестре и два детета у Мозамбику, као и 14-годишњи брат у Зимбабвеу који је настрадао у бујици блата која је однела његову кућу.

Циклон Идај је тешко оштетио Дворану Краљевства у Инхамизуи, у Мозамбику

Подружница у Мозамбику извештава да је оштећено односно уништено много кућа наше браће, као и више Дворана Краљевства. Подружница у Зимбабвеу је потврдила да је у тој земљи оштећено 15 домова наше браће и 2 Дворане Краљевства. Подружница у Малавију извештава да су 764 куће наше браће уништене, а 201 кућа је оштећена. Осим тога, оштећене су и две Дворане Краљевства у тој земљи. Оформљено је укупно шест Одбора за хуманитарну помоћ, два у Мозамбику и четири у Малавију.

Двојица наше браће у Малавију су кровове својих кућа подупрли гранама јер им је циклон срушио зидове

Саосећамо с нашом браћом и сестрама који су погођени овом природном катастрофом. Молимо се за то да се сви они уздају да ће им Јехова дати мир који им је сада преко потребан (Римљанима 15:13).