Пређи на садржај

28. МАРТ 2018.
ВЕСТИ ИЗ СВЕТА

Јеховини сведоци уједињени у кампањи писања писама за Русију

Јеховини сведоци уједињени у кампањи писања писама за Русију

У уторак, 21. марта 2017, Водеће тело Јеховиних сведока подстакло је међународно братство да се прикључи акцији писања писама руским властима, које су претиле да ће забранити наше активности у Русији. Иако не знамо тачно колико је писама стигло до Русије, неколико оних који су учествовали у овој акцији добили су потврду да су њихова писма уручена. Упркос томе што су руске власти одлучиле да игноришу молбе упућене с поштовањем и злоупотребиле своју власт како би угрозиле слободу вероисповести наше браће, ова кампања је на упечатљив начин показала да у Јеховиној организацији влада јединство. Поред тога, на овај начин је нашим суверницима у Русији послата јасна порука да је цело међународно братство уз њих (1. Петрова 2:17).

Девојчица из Боливије пише писмо

Многи Сведоци су се свесрдно потрудили како би учествовали у кампањи. У неким земљама, слање писама за Русију је скупо, па су неки који су у бољој материјалној ситуацији великодушно помогли онима који имају мање новца да и они учествују. Неки су замолили браћу из земаља у којима је поштарина нижа да пошаљу писма за њих. Многа браћа и сестре су писали писма заједно са члановима породице или скупштине и слали их одједном. Не само да су овако уштедели на поштарини већ су се и зближили и радо ће се сећати ове акције.

На неким местима су чак и запослени у пошти подржали ову акцију. На пример, шеф службе за слање пошиљки у Баранкиљи, у Колумбији, рекао је: „Задивило ме је ваше међународно јединство и то што се залажете за племените циљеве као што је овај. Верујем да исто ово што радите у Баранкиљи раде и ваши суверници широм света. Ово ће бити снажна међународна порука и надам се да ће одјекнути.“ У Ансеонгу, у Јужној Кореји, један поштански службеник је отворио посебан шалтер на ком су Јеховини сведоци могли да шаљу писма и чак им је бесплатно обезбедио међународне поштанске коверте.

Објавитељи из једне скупштине у Гвинеји заједно пишу писма

Јарослав Сивуљски, портпарол Јеховиних сведока, рекао је: „Када су браћа у Русији чула да је Водеће тело за њих организовало међународну кампању писања писама, знали су да нису сами без обзира на исход суђења.“

Марк Сандерсон, члан Водећег тела, изјавио је: „Ова кампања је један од највећих доказа да је Јеховин народ уједињен. Да бисмо преживели крај овог света, морамо остати уједињени. Док чекамо да видимо како ће Јехова водити догађаје у Русији, искористићемо све што нам је на располагању како бисмо помогли нашој браћи. Сви ћемо наставити да се молимо Јехови, уверени да ће он бринути за њих у сваком погледу“ (Псалам 65:2).

 

Аустрија

Боливија

Босна и Херцеговина

Данска

Еквадор

Немачка

Гана

Гватемала

Индонезија

Јапан

Непал

Румунија

Руанда

Словачка

Шпанија

Шри Ланка

Швајцарска

Танзанија

Замбија