Пређи на садржај

20. МАРТ 2014.
ВЕСТИ ИЗ СВЕТА

Преминуо Гај Пирс, члан Водећег тела Јеховиних сведока

Преминуо Гај Пирс, члан Водећег тела Јеховиних сведока

ЊУЈОРК. Гај Пирс, члан Водећег тела Јеховиних сведока у њиховом главном седишту у Бруклину, у Њујорку, преминуо је у уторак, 18. марта. Имао је 79 година.

Господин Пирс је био члан разних одбора који надгледају све што има везе са Сведоцима и њиховим проповедањем и поучавањем људи о Библији. Задаци које је обављао подразумевали су честа путовања и он је те прилике користио да би храбрио и јачао Јеховине сведоке широм света. Иако је имао много посла, важио је за особу која никада није презаузета да саслуша онога коме су потребни помоћ и савет. Људи око њега су били опуштени јер је имао срдачан осмех и добар смисао за хумор. Они који су га најбоље познавали кажу да се допадао и људима другачијег порекла и културе. Кад је држао говор на једној свечаности, господин Пирс је рекао нешто по чему је и сам био познат: „Чврсто заступајте исправна мерила, али будите прилагодљиви. Тамо где будете послати немојте на друге гледати с висине само зато што је њихова култура другачија.“

Гај Пирс је рођен у Оберну, у Калифорнији, 6. новембра 1934. Јеховин сведок је постао с 20 година, када се крстио 14. августа 1955. Оженио се Сведокињом Пенелопи (Пени) Вонг 30. маја 1977. и с њом засновао породицу. Њих двоје су много времена проводили у поучавању других о Библији (код Јеховиних сведока се такве особе зову општи пионири). Гај Пирс је касније постао путујући надгледник и посећивао је скупштине Јеховиних сведока широм Сједињених Држава да би им пружао духовну окрепу. Са супругом је 1997. позван у подружницу Јеховиних сведока у Сједињеним Државама. Гај Пирс је 2. октобра 1999. постао члан Водећег тела.

Он је био председавајући 129. годишњег састанка корпорације Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania, који се уживо или путем интернета могао пратити 5. и 6. октобра 2013. Тај програм је пратило укупно 1413676 особа у 31 земљи. Према податку са званичног веб-сајта Сведока, то је био највећи скуп Јеховиних сведока до сад.

Иза себе је оставио супругу Пени, шесторо деце, унучад и праунучад. Остаће у лепом сећању и Јеховиним сведоцима широм света, које је сматрао својом породицом.

Његови сарадници из Водећег тела су изјавили да је имао „снажну веру у Бога и непоколебљив став према Јеховиним законима и начелима“. Такође су рекли: „Сећање на његову храброст и верност Богу док је живео на земљи још годинама ће нас јачати.“

Контакт:

Џејмс Ричард Браун, Служба за односе с јавношћу, тел.: +1 718 560 5000