Пређи на садржај

24. СЕПТЕМБАР 2018.
ВЕСТИ ИЗ СВЕТА

Последице тајфуна Мангкут

Последице тајфуна Мангкут

Тајфун Мангкут је данима пустошио западни део Тихог океана и Јужно кинеско море. Следе извештаји подружница које брину о браћи и сестрама који су осетили последице ове катастрофе.

Микронезија: Тајфун Мангкут је 10. септембра 2018. погодио острво Рота, које припада Северним Маријанским острвима. Овакво невреме се на овом острву не памти још од 2002. године. Драго нам је што нико од наше браће и сестара није повређен и што Дворана Краљевства, једина на том острву, није оштећена. Једном брату је обезбеђен привремен смештај док не буде било могуће санирати штету на његовој кући. Покрајински надгледник који брине о том подручју већ је посетио браћу како би им пружио охрабрење.

Филипини: Тајфун Мангкут (на Филипинима познат под називом Омпонг) погодио је 15. септембра 2018. град Багао у провинцији Кагајан. Мангкут је најснажнија олуја која је ове године погодила Филипине. Број жртава достигао је 81.

Нажалост, једна наша сестра из Бенгета изгубила је живот, а четворо браће је повређено. Према првим извештајима, оштећено је 938 кућа наших суверника, а 15 кућа је потпуно уништено. Оштећено је и најмање 28 Дворана Краљевства, а једну дворану је клизиште скоро потпуно однело. Четири Одбора за хуманитарну помоћ, која се налазе у местима Багујо, Кауајан, Лаоаг и Тугегарао, брину се о физичким, емоционалним и духовним потребама браће и сестара. У наредним данима један од чланова Одбора подружнице на Филипинима посетиће браћу и сестре како би им пружио охрабрење.

Хонгконг: Мангкут је 16. септембра 2018. покренуо клизиште у Хонгконгу. Објекти локалне подружнице и зграда у којој је смештена бетелска породица претрпели су мању штету. Две куће Сведока претрпеле су већа оштећења. На једну кућу се обрушило стабло, док је с друге снажна олуја однела кров. Такође, вода је причинила штету на неколико кућа наше браће . Одбор за хуманитарну помоћ у Хонгконгу брине се за најосновније потребе наше браће.

Мислимо на нашу браћу и наше сестре који су осетили последице овог тајфуна и молимо се за њих. Храбри нас што се наши суверници труде да с пуно љубави помогну браћи у невољи. Наша уједињена међународна породица браће и сестара прави је благослов од Јехове (Пословице 17:17).