Пређи на садржај

4. ЈУН 2014.
ВЕСТИ ИЗ СВЕТА

Почињу међународни конгреси Јеховиних сведока

Почињу међународни конгреси Јеховиних сведока

ЊУЈОРК. Први тродневни међународни конгрес Јеховиних сведока под називом „Тражите најпре Божје Краљевство“ почиње у петак, 6. јуна 2014, на стадиону Форд Филд, у Детроиту (Мичиген, САД). Делови програма, који ће се преводити на албански, корејски, пољски и португалски језик, преносиће се и на друге локације у Аризони, Илиноису, Калифорнији, Мисурију, Њу Џерсију, Северној Каролини и на Флориди.

Џејмс Ричард Браун, портпарол Јеховиних сведока у њиховом главном седишту у Бруклину, у Њујорку, каже: „Протекле три седмице, Сведоци у Детроиту и градовима који ће пратити видео пренос делова програма учествовали су у акцији током које су позивали друге на овај посебан догађај. У Детроиту очекујемо око 45000 људи различитог порекла, међу којима ће бити и преко 2000 делегата из Аустралије, Канаде, Немачке и с Тајвана.“

Током овог лета, Сведоци у Сједињеним Државама одржаће 16 међународних конгреса на великим стадионима у десет савезних држава. На неким местима програм ће се износити, у целини или делимично, на албанском, америчком знаковном, арапском, вијетнамском, грчком, илоко, индонежанском, италијанском, јапанском, јерменском, кантонском, корејском, мандаринском, маршалском, персијском, пољском, румунском, руском, самоанском, тагалог, тви, француском, хаићанском креолу, хинди, чуукском и шпанском језику. Од јуна 2014. и током 2015, Сведоци ће одржати међународне конгресе у Аустралији, Грчкој, Еквадору, Енглеској, Зимбабвеу, Јужној Кореји, Мексику и Немачкој.

Контакт:

Међународни: Џејмс Ричард Браун, Служба за односе с јавношћу, тел.:+1 718 560 5000