Пређи на садржај

15. МАЈ 2014.
ВЕСТИ ИЗ СВЕТА

Јеховини сведоци најављују серију међународних конгреса

Јеховини сведоци најављују серију међународних конгреса

ЊУЈОРК. Јеховини сведоци ће одржати тродневне међународне конгресе у неколико метропола у периоду од јуна 2014. до јануара 2015. Серија конгреса ће почети у Сједињеним Државама, а затим ће се наставити у Аустралији, Грчкој, Еквадору, Енглеској, Зимбабвеу, Јужној Кореји, Мексику и Немачкој. У истом периоду одржаће се и регионални конгреси, које Сведоци организују сваке године широм света.

Серија међународних конгреса почеће 6. јуна 2014. на стадиону Форд Филд у Детроиту (Мичиген, САД). Очекује се да ће доћи око 45500 људи, међу којима и 2500 делегата из других земаља.

Међународним конгресима ће присуствовати делегати из разних земаља, а некима и мисионари који проповедају у другим земљама. Џејмс Ричард Браун, портпарол Јеховиних сведока у њиховом главном седишту у Бруклину, у Њујорку, изјавио је: „Наши међународни конгреси су лепе и радосне прилике. У друштву наших пријатеља и чланова породице присутни ће заједно с нама уживати у посебном програму ове серије конгреса.“

Назив конгреса је „Тражите најпре Божје Краљевство“. Господин Браун је објаснио да ће „програм истаћи главну тему Светог писма и два основна веровања Јеховиних сведока, наиме да је Божје Краљевство успостављено 1914. и да је Исус Христ Краљ тог Краљевства. Зато ће овај конгрес обележити стогодишњицу Божјег Краљевства“.

Сведоци припремају међународну акцију током које ће позивати људе да присуствују конгресу на најближој локацији. Као и на свим њиховим састанцима, улаз ће бити слободан и неће бити сакупљања прилога.

Датум и локацију конгреса „Тражите најпре Божје Краљевство“ за 2014. можете пронаћи на нашем званичном веб-сајту jw.org. За више информација, као и за име контакт особе задужене за сарадњу с медијима, новинари се могу обратити подружници Јеховиних сведока.

Контакт:

Међународни: Џејмс Ричард Браун, Служба за односе с јавношћу, тел.: +1 718 560 5000