Пређи на садржај

17. АВГУСТ 2018.
ИНДИЈА

Клизишта у југозападној Индији однела животе

Клизишта у југозападној Индији однела животе

Јаке монсунске кише у Керали, у Индији, покренуле су око 25 клизишта у којима је погинуло најмање 75 особа. Метеоролошка служба Индије наводи да је монсун који је погодио југозападни део земље проузроковао неке од најјачих киша у историји тог подручја.

Нажалост, наша подружница у Индији јавља да је у клизиштима настрадао један брачни пар Сведока који су имали око 60 година и да су две особе које проучавају Библију озбиљно повређене и да се сада опорављају у болници. Поред тога, један наш 17-годишњи брат се удавио док је покушавао да спасе свог комшију.

Оформљен је локални Одбор за хуманитарну помоћ који ће проценити штету и организовати пружање хуманитарне помоћи. Одређено је да се у неким Дворанама Краљевства организује пружање помоћи. Први извештаји указују да је оштећено или уништено најмање 46 домова наше браће. Око 85 породица (475 објавитеља) привремено је смештено код браће или својих рођака. Неке Дворане Краљевства су тренутно поплављене. Пошто су обилне кише најављене за наредне дане, Одбор за хуманитарну помоћ је у приправности.

Представници подружнице, заједно с тамошњим покрајинским надгледником и скупштинским старешинама, посетили су браћу и сестре како би их утешили и поделили с њима охрабрујуће речи из Библије.

У мислима и молитвама смо са онима које је погодио овај разоран монсун. Једва чекамо дан када више неће бити оваквих катастрофа ни бола који оне проузрокују (Откривење 21:3, 4).