Пређи на садржај

2. ОКТОБАР 2018.
ИНДОНЕЗИЈА

Земљотрес и цунами погодили индонежанско острво Сулавеси

Земљотрес и цунами погодили индонежанско острво Сулавеси

У петак, 28. септембра, земљотрес јачине 7,5 степени по Рихтеровој скали погодио је индонежанско острво Сулавеси. Од последица земљотреса и цунамија након њега, погинуло је 1300 људи, од којих је већина била из града Палуа, који се налази у централном делу острва.

Подружница у Индонезији, која се налази у Џакарти, јавила је да је збринуто свих 80 објавитеља који живе на погођеном подручју. Неколико објавитеља је повређено и збринути су у болници. У овој природној катастрофи уништена је кућа једног брата, а још неколико кућа Сведока озбиљно је оштећено. Оштећен је и објекат у ком је скупштина у Палуу одржавала састанке.

Одсек за хуманитарну помоћ у подружници сарађује с покрајинским надгледником и скупштинама у близини погођеног подручја како би се пружила хуманитарна помоћ. Пошто објавитељи које је погодила ова катастрофа немају довољно воде, хране и других потрепштина, подружница је организовала да им три скупштине допреме све што им је потребно. Локалне старешине брину о духовним, емоционалним и физичким потребама објавитеља. Члан Одбора подружнице, надгледник Одељења за пројектовање и градњу и покрајински надгледник на овом подручју посетиће објавитеље погођене овом катастрофом како би им пружили утеху и подршку.

Молимо се за нашу браћу у Индонезији и уверени смо да ће током овог тешког периода Јехова за њих бити „уточиште и снага“ (Псалам 46:1).