Пређи на садржај

Једна од стамбених зграда нове италијанске подружнице у Болоњи са 41 апартманом. Пресељење је започело 5. септембра 2020.

16. НОВЕМБАР 2020.
ИТАЛИЈА

Пресељење италијанске подружнице напредује упркос препрекама

Пресељење италијанске подружнице напредује упркос препрекама

Пресељење италијанске подружнице у Болоњу се наставља и поред економске кризе и пандемије коронавируса. Један значајан датум за овај пројекат био је 5. септембар 2020, јер је тада била завршена прва стамбена зграда. Планирано је да овај пројекат буде завршен до краја 2023.

Одбор за пројектовање и градњу који сачињавају петорица наше браће надгледа сав посао. За пројектовање и изградњу тог стамбеног објекта наша браћа су ангажовала једну грађевинску фирму. Радови су почели у септембру 2018.

Озбиљна економска криза 2019. године утицала је на многе фирме у Италији. Фирма коју су ангажовала наша браћа морала је да стопира започете радове и да се реорганизује. На сву срећу, већи део грађевинских радова до тада је већ био завршен, тако да прекид у изградњи заправо и није дуго трајао.

Један од апартмана

Почетком 2020, северни део Италије, у ком се налази и Болоња, захватила је пандемија коронавируса. Градске и државне власти су захтевале обуставу многих активности, а међу њима и радове на градилиштима. Међутим, месец дана касније, власти су укинуле нека ограничења, тако да се градња могла наставити уз поштовање здравствених мера које је прописала држава, као и мера заштите којих се држи наша организација.

Брат Паоло Компарато, члан Одбора за пројектовање и градњу, рекао је: „Захвални смо Јехови за то како су се ствари одвијале. Без његовог духа, не бисмо успели да превазиђемо све те препреке које су нам се нашле на путу.“

Госпођа Кристина Далаказа, директорка грађевинске фирме коју су наша браћа ангажовала, рекла је: „Драго нам је што су Јеховини сведоци за изградњу једног од својих најважнијих објеката у Италији изабрали нашу фирму. Радили смо као тим и тако смо успели да савладамо сваку препреку на коју смо наишли током градње. Јеховини сведоци савесно раде на свим својим пројектима, а посебно су савесни када је у питању безбедност радника на градилишту.“ Она је још додала: „Поврх свега тога, драго ми је што сам упознала људе који су поштени и поуздани. У ово време друштвених и економских криза, такви људи нам подижу дух.“

Уверени смо да ће Јехова и даље подржавати овај пројекат и да ће он и даље доносити славу његовом имену (Псалам 127:1).