Пређи на садржај

1. НОВЕМБАР 2016.
ИТАЛИЈА

Земљотрес погодио централну Италију

Земљотрес погодио централну Италију

У јутарњим часовима 30. октобра 2016, земљотрес јачине 6,6 степени Рихтерове скале погодио је централну Италију. То је најјачи земљотрес који је од 1980. погодио ову земљу. Иако је најмање 20 особа задобило повреде, први извештаји указују да нема погинулих.

Овај земљотрес, чији је епицентар био близу места Норча, уследио је након два земљотреса која су то подручје погодила само неколико дана раније. У вечерњим часовима 26. октобра 2016, догодио се земљотрес јачине 5,5 степени Рихтерове скале, а само два сата касније уследио је још један земљотрес јачине 6,1 степена Рихтерове скале.

Ови најновији потреси догодили су се у непосредној близини подручја које је 24. августа било погођено земљотресом у ком је готово 300 људи изгубило живот.

Подружница Јеховиних сведока у Италији известила је да нико од Сведока није погинуо, нити је претрпео озбиљне повреде. У потресу од 26. октобра, најмање две породице Сведока изгубиле су своје домове, а куће многих других су оштећене. Скупштинске старешине су у контакту са Сведоцима из погођених подручја како би проценили шта им је потребно и колика је новонастала штета. Многи се још увек опорављају од последица августовских потреса. Као и други који су погођени овим земљотресом, многи Сведоци нису сигурни колико су њихове куће безбедне, тако да ноћ проводе у својим колима, камп-возилима или салама у којима Сведоци одржавају своје састанке.

Водеће тело Јеховиних сведока из свог главног седишта координира пружањем хуманитарне помоћи користећи новац од добровољних прилога за међународно дело проповедања. У Италији има преко 251000 Јеховиних сведока.

Контакт:

Међународни: Дејвид Семонијан, Служба за односе с јавношћу, тел.: +1 718 560 5000

Италија: Кристијан ди Блазио, тел.: +39 06 872941