Пређи на садржај

2. ДЕЦЕМБАР 2016.
ИТАЛИЈА

Управа затвора у Италији обезбедила Јеховиним сведоцима простор за одржавање састанака

Управа затвора у Италији обезбедила Јеховиним сведоцима простор за одржавање састанака

РИМ. Управа затвора у граду Болате, који се налази 15 километара северно од Милана, одала је признање Јеховиним сведоцима за њихов допринос друштву тако што им је обезбедила велику просторију која служи искључиво као Дворана Краљевства, то јест место где Сведоци одржавају састанке.

Директор затвора, др Масимо Паризи, рекао је да је циљ затвора Болате да помогне затвореницима да се рехабилитују: „Циљ нам је, између осталог, да затвореници поврате наду, и да бисмо то постигли, користимо разне методе. Сматрамо да духовност има веома важну улогу у томе.“ Јеховини сведоци већ 13 година имају дозволу да затвореницима нуде бесплатне библијске курсеве. Др Паризи о резултатима каже: „Са Сведоцима сарађујемо већ неколико година и труд који улажу да би проучавали Библију са затвореницима довео је до позитивних промена код неколицине њих [...] Зато смо сматрали да би било добро обезбедити простор у ком би Сведоци могли да помажу затвореницима да још више напредују.“ У последњих неколико месеци у два наврата више од 100 затвореника присуствовало је састанцима Сведока.

Затвор Болате

Кристијан ди Блазио, портпарол Јеховиних сведока у Италији, каже: „Драго нам је што је управа затвора Болате преузела иницијативу и дала нам простор за одржавање састанака, чиме нам је олакшала пружање помоћи затвореницима. Радујемо се што ћемо и даље заједно моћи да помажемо затвореницима да извуку корист из нашег библијског образовног програма који је прилагођен њиховим духовним потребама.“

Контакт:

Међународни: Дејвид Семонијан, Служба за односе с јавношћу, тел.: +1 718 560 5000

Италија: Кристијан ди Блазио, тел.: +39 06 872941