Пређи на садржај

22. СЕПТЕМБАР 2015.
КАНАДА

Званичници са севера Канаде захваљују Јеховиним сведоцима на посети ескимским заједницама

Званичници са севера Канаде захваљују Јеховиним сведоцима на посети ескимским заједницама

ТОРОНТО. Око 150 Јеховиних сведока учествовало је у посебној проповедничкој акцији коју је организовала њихова подружница у Канади у септембру и октобру 2014. Планирано је да се посети 35 удаљених заједница широм ове земље.

Током акције којом су обухваћене две територије и једна покрајина (обележено зеленом бојом), Сведоци су посетили 35 ескимских заједница у којима живи преко 32000 људи (обележено жутим тачкама)

Сведоци су се организовали у групе и свака група је добила места која је требало да посети, на подручју које се простире 3300 километара од Аклавика у Северозападним територијама, на западу, до Кангиксуалуџуака у Квибеку, на истоку. Они који су учествовали у овој великој акцији сами су покрили своје трошкове, који су у неким случајевима подразумевали авио-карте од неколико хиљада долара по особи.

Паулатук, једно од места које су Сведоци посетили, има око 300 становника и налази се на обали Бофоровог мора на северу Северозападних територија

Пре почетка акције, Водеће тело Јеховиних сведока одобрило је да се кратак филм Зашто проучавати Свето писмо? преведе на инуктитут. То је ескимски језик којим говори око 35000 људи у Канади и службени је језик у Нунавуту и Северозападним територијама.

Госпођа Велма Иласијак, директорка школе у Аклавику, рекла је о посети Сведока: „Ђаци су заиста уживали у материјалу који сте им показали [...] Размишљамо да за сваког тинејџера у нашој школи наручимо оба тома књиге Млади питају – практични одговори на њихова питања [...] Хвала вам на времену које сте посветили нашој школи и нашој заједници.“

Након што је разговарао са Сведоцима и погледао кратак филм Зашто проучавати Свето писмо?, господин Питер Ијаитук, градоначелник Ајвуџивика, града на северу Квибека, два сата је возио посетиоце у разгледање. Такође их је одвезао на аеродром када је дошло време да отпутују и захвалио им на посети.

Дејвид Кримор, Јеховин сведок, показује господину Питеру Ијаитуку, градоначелнику Ајвуџивика, кратак филм Зашто проучавати Свето писмо?

Матје Розон, портпарол Јеховиних сведока у Канади, каже: „Јеховиним сведоцима је драго што могу свима да понуде бесплатан библијски курс. Они који су учествовали у овој акцији слажу се да је и те како била вредна труда и времена.“

Током ове двомесечне акције, Јеховини сведоци су уручили преко 37000 публикација. Скоро 600 особа је затражило да их Сведоци поново посете како би наставили да разговарају о Библији.

Контакт:

Међународни: Џејмс Ричард Браун, Служба за односе с јавношћу, тел.: +1 718 560 5000

Канада: Матје Розон, тел.: +905 873 4100

 

Аеродром у Куџуарапику, Квибек

Група Сведока стиже у Куџуарапик, место на источној обали Хадсоновог залива.

Салуит, Квибек

Салуит се налази на северу Квибека и има преко 1300 становника.

Ајвуџивик, Квибек

Ајвуџивик се такође налази на северу Квибека и има скоро 400 становника.

Ајвуџивик, Квибек

Дејвид Кримор у обиласку с градоначелником Ајвуџивика, Питером Ијаитуком.

Ајвуџивик, Квибек

Млада Ескимка гледа кратак филм Зашто проучавати Свето писмо?

Паулатук, Северозападне територије

Куће на самој обали Бофоровог мора у овом месту од око 300 становника.

Умиуџак, Квибек

Брачни пар Ескима са Жилијеном Пинаром, Сведоком ког су позвали у свој дом да би разговарали о Библији. У овом месту живи скоро 450 људи.

Умиуџак, Квибек

Становници овог места на северу Квибека зауставили су се да се сликају са Сведокињом Роксен Пинар (десно).

Пувирнитук, Квибек

Око 1700 људи живи у овом селу на северу Квибека.