Пређи на садржај

4. СЕПТЕМБАР 2019.
КЕНИЈА

Јеховини сведоци објавили библијски превод Нови свет на језик луо у Кенији

Јеховини сведоци објавили библијски превод Нови свет на језик луо у Кенији

У петак, 30. августа 2019, на регионалном конгресу у Кисумуу, у Кенији, Јеховини сведоци су објавили библијски превод Нови свет на језику луо. Брат Реми Прингл, члан Одбора подружнице у Кенији, објавио је овај превод првог дана конгреса. Програм је пратила укупно 2481 особа, неки уживо, а неки путем видео-везе на две друге локације.

Превођење је трајало отприлике три године. Један од чланова преводилачког тима је рекао: „Ово издање ће имати огроман утицај на браћу и сестре који већ дуго чекају да виде овај превод Библије на језику луо. Већина породица у нашим скупштинама није могла да приушти Библију за сваког члана домаћинства, тако да је дивно што ће од сада свако имати примерак за себе. Осим тога, одлика овог превода је и савремени језик тако да ће објавитељи више уживати у личном и породичном проучавању.“

Библијски превод Нови свет преведен је, у целости или делимично, на 184 језика, а од тога је на 25 језика урађена комплетна ревизија на темељу енглеског издања из 2013. Сигурни смо да ће овај превод на луо језику и те како користити објавитељима у Кенији и шире који говоре луо а којих има скоро 1800. Уз њега ће моћи да још боље упознају Јехову, као и да преносе добру вест људима који говоре овај језик а којих има преко пет милиона (Матеј 24:14).