Пређи на садржај

29. АВГУСТ 2023.
КОЛУМБИЈА

Објављен грчки део библијског превода Нови свет на језику вајунаики

Објављен грчки део библијског превода Нови свет на језику вајунаики

Дана 18. августа 2023, брат Ђакомо Мафеи, члан Одбора подружнице у Колумбији, објавио је излажење грчког дела библијског превода Нови свет на језику вајунаики. Излажење овог превода објављено је на Регионалном конгресу „Будите стрпљиви“ у Маикау, у савезној држави Ла Гвахира у Колумбији. Укупно је присуствовало 265 особа. Овај превод је доступан у дигиталном формату, а штампани примерци ће бити достављени скупштинама почетком 2024.

Језиком вајунаики говори више од 700 000 припадника народа вају, који углавном живи у региону Ла Гвахира у Колумбији, као и у савезној држави Зулија на северу Венецуеле. Јеховини сведоци преводе публикације на вајунаики од 1998. Истурено преводилачко одељење налази се у Риоачи, главном граду Ла Гвахире. Око 445 објавитеља служи у 17 скупштина и 4 групе на језику вајунаики у Колумбији и Венецуели.

Један брат је овим речима изразио захвалност за овај превод: „Тачан библијски превод на језику вајунаики је изванредан незаслужен дар од нашег небеског Оца!“ Један други брат је рекао: „Сигуран сам да ће овај превод помоћи читаоцима да се још више зближе с Јеховом.“

Уверени смо да ће овај превод грчког дела Светог писма много значити нашој браћи и сестрама који говоре вајунаики и да ће помоћи још многима да задовоље своје духовне потребе (Матеј 5:3).