Пређи на садржај

Нови објекти истуреног преводилачког одељења за језик вајунаики у Риоачи, у Колумбији

30. МАЈ 2023.
КОЛУМБИЈА

Пресељење истуреног преводилачког одељења за језик вајунаики у Колумбији

Пресељење истуреног преводилачког одељења за језик вајунаики у Колумбији

Дана 18. марта 2023. посвећени су нови објекти истуреног преводилачког одељења за језик вајунаики у Риоачи, у Колумбији. Процењује се да језиком вајунаики говори 700 000 људи, што га чини најзаступљенијим домородачким језиком у Колумбији и Венецуели.

Раније се истурено преводилачко одељење налазило у две изнајмљене куће. Није било довољно простора, струја је била нестабилна, а ни телефон и интернет нису били поуздани. Да би се обезбедили одговарајући објекти, подружница у Колумбији је купила и реновиранала комплекс од шест станова у једном насељу. У овим зградама се налазе и станови и канцеларије за преводилачки тим. Пројекат је одобрен у октобру 2022. а завршен у јануару 2023.

Брат Хуан Фелипе Родригез, члан Одељења за пројектовање и градњу, објашњава зашто је ова промена добра: „У овим новим објектима имамо савремену опрему за снимање, довољно простора за тимски рад, бољу интернет конекцију и генератор пошто често нестаје струја.“

Троје преводилаца за језик вајунаики у новој канцеларији

Превођење библијских публикација на вајунаики почело је 1998. Сада 14 браће и сестара учествује у превођењу. Око 400 објавитеља служи у 20 скупштина на језику вајунаики.

Срећни смо кад видимо како Јеховина организација помаже људима из свих народа да се приближе Богу (Јаковљева 4:8).