Пређи на садржај

25. ЈАНУАР 2018.
МАДАГАСКАР

Циклон Ава опустошио Мадагаскар

Циклон Ава опустошио Мадагаскар

Мадагаскар се опоравља од разорног циклона Аве који је 5. јануара 2018. погодио ову земљу. Власти су објавиле да је најмање 51 особа погинула, а на хиљаде је расељено.

Први извештаји из подружнице на Мадагаскару показују да током ове олује нико од браће није погинуо. Међутим, најмање 45 кућа, као и 6 Дворана Краљевства је оштећено или уништено. Олуја је оштетила и усеве у тој земљи, од чијег рода живе многи тамошњи објавитељи. Да би се збринуле хитне потребе наше браће формиран је одбор за пружање хуманитарне помоћи који се побринуо за храну, одећу и привремен смештај. Надаље, два брата из подружнице дошла су на погођено подручје и одржала посебан састанак са свим породицама које се суочавају с последицама овог циклона како би им пружили утеху из Светог писма.

Водеће тело Јеховиних сведока координира пружањем хуманитарне помоћи, укључујући и пружањем помоћи након овог циклона, и у те сврхе користи новац од добровољних прилога за међународно дело проповедања. Молимо се да Јехова и даље буде високо уточиште нашој браћи и сестрама на Мадагаскару док се суочавају с последицама овог циклона (Псалам 9:9, 10).

Контакт:

Међународни: Дејвид Семонијан, Служба за односе с јавношћу, тел.: +1 845 524 3000

Мадагаскар: Ринера Ракотомалала, тел.: +261 33 37 012 91