Пређи на садржај

15. НОВЕМБАР 2018.
МЕКСИКО

Природне катастрофе погодиле Мексико

Природне катастрофе погодиле Мексико

Дана 23. октобра, Мексико су задесиле две природне катастрофе, тропска олуја Висенте и ураган Виља. Висенте је на југу Мексика проузроковао велике поплаве и активирао клизишта и тако однео 11 живота. Обилне падавине које је проузроковао ураган Виља погодиле су мексички део обале Тихог океана. Ветар је дувао брзином од 193 километара на час, због чега је 4250 људи било приморано да напусти то подручје.

У извештају подружнице у Средњој Америци, која надгледа наше активности у Мексику, наводи се да нико од наше браће и сестара није настрадао нити је повређен током ових олуја. Међутим, у мексичкој држави Најарит, 118 објавитеља је евакуисано и смештено у подручје на већој надморској висини. У држави Синалоа, поплављено је неколико кућа наше браће, као и једна Дворана Краљевства. У држави Мичоакан, поплављено је пет кућа наше браће. Браћа и сестре из погођеног подручја већ су очистили поплављене куће и Дворану Краљевства и извршили неке поправке.

Молимо се за то да наша браћа и сестре у Мексику који су погођени овим природним катастрофама наставе да истрајавају и да увек имају на уму наду у будућност у којој природне катастрофе неће постојати (2. Коринћанима 6:4).