Пређи на садржај

9. МАРТ 2023.
МОЗАМБИК

Објављен грчки део Светог писма на језику ронга

Објављен грчки део Светог писма на језику ронга

У недељу 5. марта 2023, грчки део библијског превода Нови свет објављен је на језику ронга током једног посебног састанка на државном стадиону Зимпето, у главном граду Мозамбика, Мапуту. Скупу је присуствовало 3 150 људи, а излажење овог превода објавио је брат Кастро Салвадо, члан Одбора подружнице у Мозамбику. Од кад је почела пандемија, ово је први скуп у Мозамбику поводом објављивања Библије који је одржан уживо. Сви који су били на овом скупу добили су штампане примерке Библије.

Ронга је матерњи језик за најмање 618 000 људи и говори се у провинцији Мапуто у Мозамбику. На овом језику постоје и други библијски преводи, али у некима од њих се користи застарели начин писања речи, па их већина читалаца не разуме.

Један преводилац који је учествовао у раду на овом новом преводу каже: „Веома сам захвалан за ову Библију. Знам да су и браћа и сестре срећни што имају једноставан и лако разумљив превод. Док га будемо читали, имаћемо осећај да Јехова говори нашем срцу.“

Радујемо се с нашом браћом због излажења овог новог превода и молимо се да Јехова и даље благосиља проповедање на језику ронга (Римљанима 12:15).