Пређи на садржај

Брат Саи Ашер држи говор за Спомен-свечаност

21. АПРИЛ 2021.
МЈАНМАР

Спомен-свечаност 2021 – Мјанмар

Спомен-свечаност одржана путем телефона у време грађанских немира

Спомен-свечаност 2021 – Мјанмар

Од фебруара 2021, у Мјанмару трају грађански немири. Неколико седмица пре Спомен-свечаности, дошло је до оружаних сукоба у разним деловима те земље. Због тога је већина од 5102 објавитеља изгубила приступ интернету, тако да су програм пратили преко телефона.

У једном граду је на дан Спомен-свечаности дошло до жестоке пуцњаве. Војници су претраживали домове како би пронашли побуњенике. Наша браћа су утеху нашла у речима годишњег стиха из Исаије 30:15, где стоји да треба да сачувамо мир и поуздање у Јехову. Они су остали у својим кућама, трудили се да буду тихи, пригушили светла и тако су у миру одржали Спомен-свечаност. Упркос немирима, у овој скупштини је забележен највећи број присутних на Спомен-свечаности до сада. Многи су пратили програм путем телефона.

Укупан број присутних на Спомен-свечаности у Мјанмару био је 11 877, што је за скоро 14 процената више у односу на претходни највећи број присутних у 2019.

Две сестре путем интернета прате говор за Спомен-свечаност на таблету. Звук преносе путем звучника тако да и они који прате путем телефона могу да чују

Уверени смо у то да се наш небески Отац, Јехова Бог искрено радује када види колико су наша браћа одлучна да му служе упркос грађанским немирима (Пословице 27:11).