Пређи на садржај

5. АПРИЛ 2019.
НИГЕРИЈА

„Експлозија одушевљења“ – ревидирано издање превода Нови свет објављено на два нигеријска језика

„Експлозија одушевљења“ – ревидирано издање превода Нови свет објављено на два нигеријска језика

Наша браћа у Нигерији су 12. јануара 2019. одржала посебан састанак у Конгресној дворани у Бенин Ситију. Током програма је члан Водећег тела Џефри Џексон објавио излажење ревидираног превода Нови свет на језицима исоко и јорубском. Програм је емитован на више локација – у Нигерији у 106 Дворана Краљевства и девет Конгресних дворана. Поред тога, објавитељи из суседне државе Бенин такође су пратили програм путем сателита. Укупан број оних који су пратили овај програм био је 60672.

Брат Џексон с једном породицом у Конгресној дворани у Бенин Ситију, у Нигерији

Брат Гад Едија из подружнице у Нигерији, рекао је: „За превод Библије на језик исоко било нам је потребно три године и два месеца, а за јорубски језик три године и три месеца.“ Још је додао: „У Нигерији више од 5000 објавитеља говори исоко и преко 50000 говори и пише на јорубском. Када су браћа добила ревидирано издање овог превода, једна особа је рекла да је у публици завладала права ’експлозија одушевљења‘. С потпуним уверењем можемо рећи да се труд и те како исплатио.“

До сада, Јеховини сведоци су превод Нови свет у целости или неке његове делове издали на 179 језика.

Захвални смо Јехови што и наша браћа у Нигерији сада могу још више уживати у читању и проучавању Библије на свом језику (2. Тимотеју 3:17).