Пређи на садржај

Слева надесно: Рустам Дијаров, Јевгениј Иванов са супругом Олгом и Сергеј Кликунов

21. ОКТОБАР 2021. | АЖУРИРАНО: 26. ДЕЦЕМБРА 2022.
РУСИЈА

АЖУРИРАНА ВЕСТ – ДОДАТНА КАЗНА | Не губе радост иако су већ дуже време у затвору и кућном притвору

АЖУРИРАНА ВЕСТ – ДОДАТНА КАЗНА | Не губе радост иако су већ дуже време у затвору и кућном притвору

Дана 22. децембра 2022, Четврти касациони суд опште надлежности изрекао је додатну казну браћи Рустаму Дијарову и Сергеју Кликунову, као и брату Јевгенију Иванову и његовој супрузи Олги. Судија је пресудио да након истека њихове затворске казне неће смети да напусте Астрахан. Наша три брата и сестра су заседање суда пратили из истражног затвора путем видео-везе.

У четвртак 3. марта 2022, Виши суд у Астрахану је одбацио жалбу браће Рустама Дијарова и Сергеја Кликунова, као и брата Јевгенија Иванова и његове супруге Олге. Сви ће они и даље остати у затвору.

Преглед догађаја

  1. 25. октобар 2021.

    Трусовски окружни суд у Астрахану осудио је брата Рустама, Јевгенија и Сергеја на осам година затвора. Јевгенијева супруга Олга осуђена је на три и по године затвора. Сва тројица браће су већ била у притвору. Олга је одмах након изрицања пресуде спроведена у затвор.

  2. 11. јун 2020.

    Рустам, Јевгениј и Сергеј су послати у истражни затвор, а Олги је одређен кућни притвор

  3. 9. јун 2020.

    Више од 100 полицајаца извршило је претрес кућа 27 породица Јеховиних сведока у Астрахану. Рустам, Јевгениј, Олга и Сергеј су задржани у притвору

  4. 8. јун 2020.

    Против Рустама, Јевгенија, Олге и Сергеја покренут је кривични поступак. Сва тројица браће оптужена су за организовање и финансирање екстремистичких активности. Олга је оптужена за учествовање у екстремистичким активностима

Оптужени

Заиста је утешно знати да је Јехова увек уз своје верне слуге у време невоље (Псалам 139:5, 10).