Пређи на садржај

Брат Дмитриј Бармакин са супругом Јеленом

1. НОВЕМБАР 2021. | АЖУРИРАНО: 7. ФЕБРУАРА 2024.
РУСИЈА

АЖУРИРАНА ВЕСТ – ЗАТВОРСКА КАЗНА | Брат Дмитриј Бармакин остаје радостан упркос дугом притвору

АЖУРИРАНА ВЕСТ – ЗАТВОРСКА КАЗНА | Брат Дмитриј Бармакин остаје радостан упркос дугом притвору

Дана 6. фебруара 2024, Виши суд у Приморској области у Владивостоку подржао је претходну пресуду против брата Дмитрија Бармакина и осудио га на осам година затвора. Из суднице је одмах спроведен у затвор.

Дана 8. августа 2023. Виши суд у Приморској области уважио је жалбу брата Дмитрија Бармакина и поништио његову пресуду. Одмах је пуштен из затвора. Међутим, његов случај је враћен тужиоцу, тако да ће му се судити по трећи пут.

У четвртак 27. априла 2023. Первореченски окружни суд у Владивостоку у Приморској области прогласио је кривим Дмитрија и осудио га на осам година затвора. Из суднице је одмах спроведен у затвор.

У петак 8. априла 2022. Виши суд у Приморској области поништио је ослобађајућу пресуду у Дмитријевом случају. Њему ће се поново судити.

Преглед догађаја

  1. Дана 22. новембра 2021. Первореченски окружни суд у Владивостоку у Приморској области прогласио је Дмитрија недужним и ослободио га свих оптужби. Ово је први пут да је неки суд у Русији донео ослобађајућу пресуду у случају неког Јеховиног сведока који је оптужен на основу члана 282.2(1) руског Кривичног законика (у вези са организовањем активности екстремистичке организације). Суд ће укинути ограничења која је брат Бармакин имао. Пресуда ће ступити на снагу 3. децембра 2021, уколико јавни тужилац не уложи жалбу.

  2. 20. април 2021.

    Поново је покренут кривични поступак

  3. 18. децембар 2020.

    Случај је враћен јавном тужиоцу због недостатка доказа. Дмитријево кретање је и даље ограничено

  4. 18. октобар 2019.

    После 447 дана, Дмитриј је пуштен из притвора уз строго ограничено кретање. Суд је десет пута продужавао Дмитријев боравак у притвору

  5. 28. јул 2018.

    Дана 28. јула 2018, у 7 сати ујутру, група наоружаних и маскираних полицајаца провалила је у стан где су Дмитриј и Јелена боравили док су бринули о Јелениној 90-годишњој баки. Дмитриј и Јелена су одведени у свој град, Владивосток, који је одатле удаљен 177 километара. Дмитриј је одмах ухапшен и одведен у притвор

  6. 27. јул 2018.

    Покренут је кривични поступак против брата Дмитрија Бармакина

  7. Октобар 2017.

    Тридесетогодишња жена која ради за Федералну службу безбедности претварала се да је заинтересована за Библију. Кришом је снимала своје разговоре са више браће и сестара

Оптужени

Иако ће затворске решетке можда поново раздвојити Дмитрија и Јелену, они су одличан пример за друге јер је Јеховина радост њихова тврђава (Немија 8:10).